miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Forțată să se mărite cu un bărbat pe care nu-l dorea, Nadia s-a sinucis! Era fotomodel și foarte frumoasă

  de - | 21 septembrie 2015, 9:57 PM | Internaţional

  0

  Un model a fost găsit spânzurat după ce s-a temut că o să fie forţată într-o căsătorie aranjată de părinţii săi musulmani. Ea a încercat să-i oprească printr-un ordin judecătoresc.

  Nadia Menaz, 24 de ani, a fost găsită moartă în casa ei din Oldham, Greater Manchester, în luna mai a acestui an, cinci luni după ce a cerut un ordin judecătoresc pentru a-şi opri familia din a o forţa să se mărite, potrivit site-ului dailymail.co.uk.

  În audiere s-a spus că Nadia avea o relaţie “foarte tensionată” cu părinţii ei. Ea a suferit, de asemenea, de depresie şi automutilare.

  Menaz, un fost cadet al armatei care a vrut să se alăture poliţiei, a început modeling-ul după ce a plecat de acasă, la 16 ani, şi l-a cunoscut  pe domnul Rasool, 25 de ani, în anul 2010.

  Ei au început să se întâlnească, ţinându-şi relaţia secretă faţă de părinţii ei până în aprilie 2011, când s-au căsătorit în cadrul unei ceremonii de rit islamic.

  Căsătoria nu a fost niciodată confirmată formal, conform legilor, dar cuplul a avut o fetiţă născută în Martie 2012.

  Anul trecut, în Decembrie, Doamna Menaz a scos un ordin de protecţie faţă de căsătoria forţată de la Curtea Familiei din Manchester împotriva tatălui ei Sabir Hussain, 60, mama ei Ruksana Kousar, 55 şi a 3 dintre cei 8 fraţi ai ei.

  Conform instruciţunilor guvernului, legislaţia protejează femeile în cazul în care sunt ameninţate cu o căsătorie forţată sau se află într-una.

  În timpul anchetei, Domnul Hussain şi Doamna Kousar au negat acuzaţia conform căreia au încercat să o convingă pe Doamna Menza într-o căsătorie forţată şi iniţial au afirmat că nu ştiau de emiterea ordinului de protecţie împotriva căsătoriei forţate.

  Cu toate acestea, când au fost întrebaţi de anchetatori, aceştia au recunoscut că ştiau de această lege, afirmând însă că fata lor a fost omorâtă de un “terţ”.

  Legistul Simon Nelson a spus că Hussain, tatăl Nadiei, a spus clar într-o declaraţie pe care a dat-o poliţiei că avea probleme să accepte relaţia fiicei sale cu Rasool.

  Hussain a mai declarat că de când fiica lui a murit, a primit mesaje de pe numărul ei de telefon care spuneau “Nadia a murit, dar acum este rândul tău. Tu urmezi”.

  11_13

  17_6

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.