marþi, 25 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Angajata Formula 1 Red Bull care l-a acuzat pe Christian Horner de comportament nepotrivit a sesizat oficial FIA

  de - | 17 martie 2024, 9:57 AM | Internaţional

  0

  (foto: Sky News)

  Angajata echipei de Formula 1 Red Bull care a formulat acuzaţiile de „comportament nepotrivit” la adresa şefului echipei, Christian Horner, a depus o plângere la comisia de etică a Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA), informează BBC, citată de News.ro.

  Potrivit postului britanic, plângerea adresată organismului de conducere al sporturilor cu motor vine în urma a două rapoarte anterioare.

  Primul a venit pe 2 februarie, prin intermediul liniei telefonice de etică F1 a FIA, cu câteva zile înainte ca acest caz să devină public. Acest apel făcea referire directă la comportamentul lui Christian Horner faţă de o angajată a echipei austriece şi cerea FIA să analizeze problema, exprimându-şi totodată temerea că Red Bull încearcă să muşamalizeze afacerea.

  Al doilea raport, întocmit la 6 martie, reiterează acuzaţiile formulate în primul raport şi avertizează că, dacă organismul nu va acţiona, denunţătorul – a cărui identitate nu a fost precizată de BBC – va informa presa.

  Contactată de AFP, FIA a răspuns că „nu este în măsură să confirme că plângerea a fost depusă” din cauza procedurilor pe care le aplică la nivel intern în tratarea acestui tip de cazuri şi a „confidenţialităţii stricte pe care şi-o impune şi pe care va continua să şi-o impună”.

  Citește și: Fostul campion de Formula 1, Nelson Piquet, amendat cu 885.000 euro pentru replici rasiste și homofobe · Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.