luni, 22 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Fostul campion de Formula 1, Nelson Piquet, amendat cu 885.000 euro pentru replici rasiste și homofobe

  de - | 26 martie 2023, 8:08 AM | Internaţional

  0

  (foto: Wikipedia via flickr.com)

  Autor al unor replici rasiste şi homofobe despre Lewis Hamilton, fostul triplu campion mondial al Formulei 1, Nelson Piquet a fost amendat vineri de justiţia braziliană cu aproape 885.000 de euro, potrivit stiripesurse.ro.

  Piquet a fost amendat de un tribunal brazilian cu 5 milioane de reali (echivalentul a 885.000 de euro) pentru comentariile făcute, în două rânduri, la adresa pilotului britanic de Formula 1 Lewis Hamilton, scrie news.ro.

  În noiembrie 2021, brazilianul a folosit un termen rasist pentru a se referi la accidentul lui Lewis Hamilton cu Max Verstappen (care este logodnicul fiicei sale, Kelly) la Marele Premiu al Marii Britanii din acelaşi an. La puţină vreme după acest incident a fost dezvăluit un alt interviu, în care Piquet a folosit de data aceasta termeni rasişti ​​şi homofobi pentru a descrie înfrângerea lui Hamilton în faţa lui Nico Rosberg în Campionatul Mondial al Formulei 1 din 2016.

  Procesul împotriva fostului campion brazilian a fost intentat de patru organizaţii pentru drepturile omului, dintre care una pretindea despăgubiri de până la 10 milioane de reali. Judecătorul Pedro Matos de Arrudo şi-a justificat decizia de a impune o amendă de 5 milioane de reali prin „funcţia punitivă a acestei decizii, astfel încât, ca societate, să putem scăpa într-o zi de aceste acte dăunătoare rezultate din rasism şi homofobie”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.