miercuri, 21 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Fonduri europene 2022: maxim 1 milion euro pentru firme românești. Cum și când se depun cererile de finanțare

  de - | 19 februarie 2022, 4:20 PM | Business | Naţional | Recomandările editorilor

  0

  A apărut versiunea consolidată a Ghidului solicitantului pentru Acțiunea 4.1.1 – „Investiții în activități productive” din Programul Operațional Competitivitate (POC), prin care microîntreprinderile și firmele mici și mijlocii din România (IMM) vor putea obține fonduri europene de până la 1 milion de euro pe proiect, în anumite condiții, anunță startupcafe.ro.

  Vorbim despre Acțiunea 4.1.1-POC, care are un buget total de aproape 360 milioane de euro, linie de finanțare care ar trebui să înlocuiască fosta „Măsură 3”, de ajutoare de stat COVID pentru IMM-uri, anulată de guvernanți.

  Acum Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a publicat oficial versiunea consolidată de ghid al solicitantului, în urma comentariilor primite în timpul consultării publice.

  Termenul estimativ de lansare este începutul lunii martie 2022.

  Aplicanții vor avea la dispoziție o peroadă de 5 zile calendaristice pentru înregistrarea şi transmiterea cererilor de finanțare (proiectelor).

  Conform documentului consolidat, solicitanții urmează să aplice în aplicația IMM RECOVER (portalul de granturi IMM adminstrată de STS și Ministerul Economiei). Ulterior, proiectele declarate câștigătoare vor fi transferate de beneficiari, în termen de 5 zile lucrătoare de la data notificării de către autoritatea de management a POC,  în sistemul MySMIS-2014, de gestionare a fondurilor europene.

  Cei care vor dori să se înscrie au la dispoziție și aplicația electronică realizată de startup-ul românesc SMIS.ro, prin care se pot genera o serie de documente. Scrierea proiectului în această aplicație, POCSketch, se poate face gratuit, iar generarea documentelor se face prin achizitia unei licente, preturile incepand de la 700 lei.

  Descarcă de AICI versiunea consolidată a Ghidului solicitantului pe Acțiunea 4.1.1-POC sau consultă mai jos documentul:

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.