sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Fondul de pensii guvernamental al Japoniei, cel mai mare din lume, analizează informaţii despre „active de nelichide” precum bitcoin

  de - | 20 martie 2024, 8:08 AM | Internaţional

  0

  Fondul de pensii guvernamental al Japoniei a anunţat marţi că solicită informaţii despre „active de nelichide” precum bitcoin, ca parte a cercetării asupra potenţialelor noi investiţii, transmite CNBC, citată de News.ro.

  Fondul guvernamental de investiţii pentru pensii (GPIF) al Japoniei, cel mai mare fond de pensii din lume în funcţie de activele gestionate în mai multe clasamente diferite, a declarat că analizează ”informaţii de bază” despre alte active nelichide decât cele în care investeşte deja.

  GPIF a spus că în prezent plasează fonduri în obligaţiuni şi acţiuni interne şi străine, imobiliare, infrastructură şi capital privat. Acum caută informaţii despre alte active, cum ar fi pădurile, terenurile agricole, aurul şi bitcoin şi despre cum acestea ar putea fi încorporate în portofoliul fondurilor de pensii.

  Nu există niciun indiciu că GPIF va investi în bitcoin sau alte criptomonede.

  Declaraţia GPIF vine la câteva zile după ce bitcoin a atins un maxim istoric şi după ce cea mai mare criptomonedă din lume a crescut cu peste 130% în ultimul an.

  Citește mai mult pe News.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.