marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Update 8Florina Risti se întoarce acasă!

  Titlu original (18 februarie 18:26): O femeie este în stare gravă după ce s-a izbit cu mașina de un copac la Lipova (FOTO-VIDEO)

  Știri Arad. În ultimele zile suntem martorii a zeci de accidente petrecute pe fondul neatenției și a neadaptării vitezei la condițiile de drum.

  Vorbim acum despre un accident petrecut în urmă cu doar câteva minute în orașul Lipova, unde conducătoarea unui autoturism Dacia Logan de culoare roșie, pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum, un drum acoperit cu mâzgă, a pierdut controlul volanului într-o curbă, a ajuns pe contrasens, după care mașina s-a izbit de un copac aflat pe marginea drumului.

  Un tănăr șofer care se afla cu autoturismul său chiar în spatele autoturismului implicat în accident a sunat imediat la 112.

  La fața locului au sosit de urgență Poliția, un echipaj de descarcerare al ISU Bârzava, un echipaj SMURD de la Arad și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean – Lipova.

  Având în vedere că starea femeii accidentate este destul de gravă, aceasta a fost transportată de urgență la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad.

  Polițiștii fac cercetări cu privire la împrejurările în care s-a produs acest accident.

  UPDATE (18 februarie) – Victima implicată în acest accident este o tânără de aproximativ 22 de ani., Florina Ioana Risti (Vezi AICI)

  Starea acesteia este una foarte gravă, fiind transportată chiar în aceste momente la Spitalul Clinic Județean Timișoara.

  Cât despre accident, s-ar părea că tânăra vorbea la telefon în timp ce conducea cu viteză într-o curbă destul de periculoasă. Sau cel puțin asta reiese din declarațiile bărbatului care se afla în mașina din spatele celei condusă de victimă și care a fost primul care ajuns la femeie, dar și cel care a alertat autoritățile.

  „Eu mă aflam cu tatăl meu chiar în spatele acesteia. La un moment dat, după ce trecusem de un radar în Lipova, chiar doamna respectivă ne depășise, i-am ținut minte numărul. Eu aveam cam 70 km/h, iar ea cred că avea vreo 90 km/h. Distanța dintre noi ajunsese la vreo 200 de metri, iar apoi venise curba respectivă. Când am ajuns în curbă, am văzut mașina în șanț. Am tras repede pe marginea drumului și am coborât, în timp ce tata s-a urcat la volan și a mutat mașina noastră. Mașina victimei avea încă motorul pornit și farurile aprinse, așa că am intrat pe geam pentru a opri motorul. În acel moment am auzit cum dintr-un telefon aflat pe undeva pe jos prin mașină cineva tot striga <Alo! Alo!>. Femeia era înghesuită între scaune și era inconștientă în acel moment. Eu cred că vorbea la telefon în timp ce s-a produs accidentul”, ne-a declarat martorul, care momentan a dorit să rămână sub anonimat.

  UPDATE 2 (15:51, 19 februarie) – Ultimele informații oficiale cu privire la situația Florinei Risti, victimă a accidentului din Lipova.  Din păcate e în stare critică!

  Doctorii din Timișoara fac eforturi mari pentru a o stabiliza pe Florina Risti. Aceasta se află sub supravegherea constantă a medicilor, starea sănătății sale fiind critică.

  După prima intervenție chirurgicală (operație de hematom cranian pe care a suferit-o aseară), Florina a fost mutată în cursul zilei de azi la secția „Terapie Intensivă” din cadrul Spitalului Județean Timiș. Special Arad a luat legătura cu managerul Spitalului Județeanu Timiș, Marius Craina. Acesta, extrem de amabil și dispus să ajute la informarea publicului (aviz omologilor săi de la Arad!), ne-a explicat: „A fost operată, acum este la terapie intensivă, cu stare generală influențată, cu prognostic incert și în această după-masă i se vor mai face alte investigații pentru a vedea dacă nu mai există și alt hematom, astfel încât să trebuiască să fie reoperată. Din păcate, starea este gravă. Deci doctorii o vor mai reevalua încă o dată după prima intervenție pentru a vedea cum se comportă, cum își face efectul și în funcție de asta se va stabili dacă va mai trebui sau nu încă o intervenție chirurgicală”.

  Doctorii nu se pot pronunța în ceea ce privește însănătoșirea acesteia.

  UPDATE 3 (19 februarie ora 20:45)

  După ce au finalizat seria de controale, dintre care o tomografie, doctorii de la Spitalul Județean din Timișoara au decis că o nouă intervenție chirurgicală se poate tăia de pe listă. Cu toate acestea, Florina Risti – care se află într-o comă indusă – este în continuare într-o stare critică.

  Marius Craina, managerul spitalului, a declarat pentru Special Arad: „Pe de-o parte avem vești bune pentru că nu au fost depistate alte hematoame, deci nu mai necesită alte intervenții chirurgicale. Dar, pe de altă parte, a dezvoltat un edem cerebral, deci în continuare starea ei este incertă. Noi sperăm din tot sufletul că va avea o evoluție favorabilă. Pacienta este acum la Terapie Intensivă, este intubată, este sedată, este monitorizată în permanență… medical se face tot posibilul. Să sperăm că pe lângă medicină, vârsta, tinerețea va ajuta și ea la recuperare. Vom vedea zilele următoare evoluția ei”.

  UPDATE 4 (22 februarie)

  Potrivit informațiilor obținute de la conducerea Spitalului Județean din Timișoara, Florina Risti se află în continuare la secția „Terapie Intensivă” a Spitalului Județean, în comă indusă. Situația acesteia este neschimbată de când i s-au realizat ultimele controale. Totuși, chiar dacă starea de sănătate a Florinei nu s-a îmbunătățit, doctorii sunt de părere că „stagnarea” poate fi considerată și drept un semn bun, deoarece starea pacientei nici nu s-a deteriorat.

  Marius Craina, managerul spitalului, a declarat pentru Special Arad că „fiecare zi este o zi câștigată”, informându-ne că doctorii intenționează astăzi sau mâine să mai efectueze un control RMN, iar în funcție de rezultat vom putea afla mai multe amănunte în ceea ce privește edemul cerebral depistat în urma tomografiei. 

  UPDATE 5 (25 februarie)

  În sfârșit apar și veștile bune! După mai multe zile în care starea sănătății Florinei Risti a fost într-o continuă stagnare, medicii de la Spitalul Județean de la Timișoara ne-au declarat că au observat primele semne care să le dea speranță că tânăra va fi bine.

  Deși încă nu este conștientă și medicii spun că acest lucru s-ar putea întâmpla numai peste „zile după zile”, este totuși pentru prima dată când apar semne pozitive.

  Este încă intubată, dar are răspuns la ceva stimuli. Acestea sunt semne de îmbunătățire. Este o stare ușor ameliorată, sedarea a fost oprită în urmă cu câteva ore. Edemul cerebral este rezolvat, RMN-ul nu a mai arătat, în afară de leziunile care le-a lăsat traumatismul, absolut nimic altceva decât leziuni post traumatice. Să sperăm acum că încet-încet totul va fi bine. Edemul cerebral a dispărut aproape complet, îl putem numi un fin edem. Față de ceea ce a fost în primele zile, este o ameliorare radicală. Avem speranțe pozitive!”, a spus Marius Craina, managerul Spitalului Județean din Timișoara.

  UPDATE 6 (1 martie)

  Odată cu acest 1 martie 2017, veștile sunt mai mult decât bune pentru Florina Risti! Deși este încă intubată din cauza traumatismului cranio-cerebral, respiră deja singură, fără ajutorul aparatelor. De asemenea, a început să răspundă tot mai bine la stimuli exteriori – dacă e ciupită, mușchii se contractă, dacă i se șoptește la ureche, își încoardă musculatura și mimica feței, chiar dacă tânăra se află, în continuare, în comă indusă. Acestea indică o funcționalitate a creierului.

  „Acestea sunt lucruri absolut pozitive! Evoluția va fi de lungă durată, nu ne așteptăm la miracole, dar în principiu evoluția este pozitivă. Deși nu este ieșită complet din riscurile vitale, pentru că oricând ne putem aștepta la o recidivă datorită traumatismului la accident, în principiu, fiecare zi care trece  este în favoarea noastră, iar evoluția progresivă este clar de bine. Noi suntem foarte vigilenți și atenți, încă stă în Terapie”, a declarat pentru Special Arad Marius Craina, managerul Spitalului Județean din Timișoara.

  Edemul cerebral este aproape absorbit complet, mai există doar „urme”. RMN-ul a evidențiat cicatricile traumatismului, care sunt evidente după multiplele traumatisme craniene din urma accidentului, însă având în vedere reacția neurologică la stimuli, există speranțe de recuperare cerebrală pe viitor.

  UPDATE 7 (2 martie)

  Aşa cum spuneam ieri, ziua de 1 martie a fost o „amuletă” norocoasă pentru Florina Risti. Pe lângă faptul că a fost prima zi în care a respirat de una singură, seara a fost detubată și scoasă din coma indusă, astfel că astăzi este conștientă.

  Nu am anunțat ieri seară nimic pentru că nu știam dacă va putea rămâne detubată, dar iată că a depășit noaptea și evoluția este în regulă!”, a declarat Marius Craina, managerul Spitalului Județean din Timișoara, pentru Special Arad.

  UPDATE (8 martie)

  Vești excelente pentru Florina Risti! Doctorii de la Spitalul Județean din Timișoara spun că starea sănătății fetei se remediază cu succes, iar în câteva zile aceasta va putea să plece acasă, pentru recuperare.

  „Alaltăieri a fost mutată de la secția de Terapie Intensivă la secția de neuro-chirurgie. Nu mai este mult timp până ce va fi externată, din moment ce toate obstacolele sunt depășite, ea iese și din stare cronică și merge acasă pentru recuperare. A depășit orice fel de risc, de complicații grave. Este doar o chestiune de zile până la externare”, a declarat pentru Special Arad Marius Craina, managerul Spitalului Județean din Timișoara.

  Astăzi, pe pagina de facebook a Florinei, prietenii îi urează „La mulți ani!” de 8 martie, spunându-i că o așteaptă cu nerăbdare acasă.

   

  16804534_1397008440352102_1670598827_o 16804792_1397008130352133_1831550964_o 16805257_1397007650352181_934813178_o 16833101_1397008230352123_1381438501_o 16833107_1397008500352096_711843247_o

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. La scoaterea domnisoarei din masina, toti s-au aruncat pe ea sa o scoata. Fara sa gandeasca macar ca ar putea avea leziuni grave, coloana fracturata etc. Astfel incat la orice miscare cat de fragila, sansele de supravietuire s-ar micsora.
   Adevarul este ca sa fii frumoasa e un risc in ziua de azi, si niciodata in balanta cu intelepciunea. Iar ca sa fii frumoasa devine mereu momeala pentru serpi si pesti mari. Dragostea nu exista, iar cand asa zisa dragoste si patima dupa frumusetea fetei isi fac efectul. Unii pierd meciul in diverse feluri.
   Sarmana domnisoara a fost destul de puerila sa cada in mrejele prostiei dupa indragosteala. Si din neatentie, sau prea multa dragoste…a derapat.
   Ghinionul ei este sa se fi nascut in Romania, intr-un oras cu oameni rai si reci. Patimasi. Oameni care nu aleg esenta ci aspectul. Iar papusica era divina.
   Ce se va intampla daca se va reface, este putin mai crunt ca ….
   Imaginati-va un tanar imobilizat la pat, care nici nevoile nu si le poate face singur. Imaginati-va cum ar fi sa nu mai poti sa iti misti mainile, picioarele, sa u mai poti sa te ridici. Si imaginati-va cum e dupa mult timp de stat la pat sa faci escara. Si sa …. se strice pielea pe tine. Imaginati-va alte complicatii, boli,….
   Si toate aceste intr-o tara unde sistemul medical este mai rau decat in africa.
   Dumnezeu sa o apere si sa o vindece, apoi sa ii redea sufletul si intelepciunea. Si sa o apere mereu de oameni rai si falsi.

   +12 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.