Florin Iacob: „Cifrele vorbesc pentru mine!” „E o libertate mai mare pentru cei din față, iar asta se vede pe tabelă”

  de Lucian Dănilă | 17 March 2022, 7:02 PM | Sport

  0

  Portarul echipei UTA, Florin Iacob, poartă tricoul cu numărul 93 la gruparea arădeană, dar este numărul 1 în topul portarilor din Liga 1 cu cele mai multe meciuri disputate în acest campionat fără să primească gol.

  După victoria cu Clinceni, Iacob a ajuns la 15 meciuri fără gol primit în acest campionat și, recunoaște, se gândește din nou la o convocare la echipa națională, acolo unde a mai fost chemat în mandatul lui Mirel Rădoi, dar nu a apucat să debuteze.

  „Cifrele vorbesc pentru mine și asta mă bucură. Și echipa m-a ajutat să am aceste meciuri fără gol primit, care sunt importante pentru mine și pentru cariera mea. Vom vedea dacă vine convocarea la națională, până atunci eu trebuie să stau aici, la Arad, să-mi văd de treabă și să muncesc cât mai mult”, spune Florin Iacob.

  În ceea ce privește meciul de mâine de la Botoșani, Iacob este conștient că va fi un meci dificil. Practic, FC Botoșani este singura echipă din Liga 1 care a dominat UTA în ambele meciuri din sezonul regulat, arădenii reușind să obțină doar un punct din dubla cu gruparea antrenată de Marius Croitoru. Totuși, din echipa care a învins UTA în toamnă, au plecat jucători importanți ca Ongenda, Edjouma sau Racovițan, iar cele trei plecări probabil au contribuit decisiv la ratarea calificării în play-off.

  „Ne așteaptă un meci important și totodată dificil, împotriva unei echipe bune a campionatului. În ultimii doi ani, FC Botoșani a jucat în play-off, acum sunt în play-out, spre surprinderea multora. Se poate spune că Botoșaniul e o altă echipă după plecările din iarnă, dar am văzut că cei care au venit și i-au înlocuit au făcut o treabă cât de cât bună, chiar dacă nu s-au calificat în play-off.

  Bineînțeles, aveau un plus clar cu Edjouma, Ongenda și ceilalți. Dar, pentru noi este important să ne urmăm planul și strategia jocului și ne vom bucura sută la sută după meci. Nu cred că e o revanșă de luat pentru eșecul din sezonul regulat, a început un alt campionat și nu ne gândim decât la punctele puse în joc vineri. Ne gândim să luăm cele trei puncte, pentru că ne-ar menține lângă ei, pe primele două locuri, ceea ce ne dorim. Putem spune că e un derby al play-out-ului, e posibil ca la final noi și ei să ne clasam pe locurile 7 și 8”, a continuat Iacob.

  Referitor la diferențele dintre fostul antrenor al grupării arădene și actualul antrenor, Gyuszi Balint și Ionuț Badea, portarul Bătrânei Doamne crede că Badea dă o mai multă libertate celor din compartimentul ofensiv. „Oricând o echipă face o schimbare pe banca tehnică, noul antrenor vine cu un suflu nou și asta s-a văzut și la noi. Nu neapărat că s-a detensionat ceva, dar mereu când se întâmplă lucrurile acestea noul antrenor vine cu altceva, cu o altă gândire, cu o altă strategie.

  S-a schimbat și sistemul, în 4-3-3, putem spune că – poate – e o libertate mai mare pentru cei din față și asta se vede și pe tabelă. Începem să înscriem și asta este foarte important, trebuie să menținem aceeași linie”, au fost cuvintele lui Iacob.

  Florin Iacob este sigur că în următoarea perioadă i se va propune și prelungirea contractului cu clubul arădean, club la care activează din vara anului 2019. „Momentan nu am primit nimic de la club în legătură cu prelungirea, dar cred că va veni cu siguranță această propunere, sunt foarte liniștit. Mai avem opt meciuri și acestea sunt foarte importante pentru noi”, a încheiat Iacob.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.