FlexFest revine cu a treia ediție și un line-up impresionant: trupe rock din Brazilia, Albania, Bulgaria, Marea Britanie, Italia și nu numai!

  de [email protected] | 26 August 2021, 3:09 PM | Muzică | Știri Arad

  0

  Afișul festivalului și cei doi organizatori, Adi Bâlici și Dan Dumitrescu

  Pandemia a blocat anul trecut inclusiv festivalul FlexFest, însă rockerii înrăiți din Arad și din județele vecine au motive de bucurie în 2021: cea de-a treia ediție va avea loc la Ștrandul Neptun între 3 și 5 septembrie, iar programul promite nume grele ale genului, atât din țară, cât și din străinătate.

  Va fi heavy metal, death metal, black metal, thrash metal… în principiu rock „nu extrem, ci foarte extrem” – ca să cităm organizatorii.

  Cap de afiș este trupa Nervosa din Brazilia (care are contract cu vestita casă de discuri Napalm Records!), precum și Moby Dick, Heedless Elegance și Zivatar din Ungaria, Magnetic și Dishonored din Bulgaria, Crossbone (Albania), Desecrate (Italia) și Sacrificial Slabs (Marea Britanie). Nu va lipsi nici rockul românesc, fiind invitate trupele Necrovile, Jind, False Reality, Steambreather și arădenii Sur Austru.

  Timp de trei zile, între orele 18 – 23, festivalul va avea loc la Ștrandul Neptun, lângă Terasa Flex, capacitatea spațiului în aer liber fiind de 400-500 participanți pe zi. Publicul va avea parte, pe lângă muzică bună, și de standuri cu suveniruri, accesorii și îmbrăcăminte și standuri cu mâncare caldă, respectiv băuturi.

  Accesul se va face pe bază de abonament (100 lei – primele 200 pre-sale) sau bilet (60 lei/zi), care se găsesc online pe iabilet.ro sau direct la Terasa Flex (zilnic, de la ora 17:00). Având în vedere restricțiile Covid-19, participanții trebuie ori să fie vaccinați, să fi trecut prin boală, ori să facă un test rapid la intrare, la un stand pus la dispoziție de către organizatori (35 lei).

  Prin „forțe” proprii, cu puțin sprijin financiar

  Nu este ușor, mai ales în contextul pandemiei, să organizezi un festival de nișă atât de ambițios. Adi Bâlici (patronul Clubului Flex) și Dan Dumitrescu (Toncraft Events) știu bine acest lucru. Însă chiar și cu sprijin financiar redus, asigurat în mare parte de sponsori privați precum Ursus, ediția din acest an a festivalului aduce la Arad trupe din Brazilia, Ungaria, Albania, Bulgaria, Italia și Marea Britanie, iar instalația de sunet va fi una de excepție, de la Meyer Sounds (companie cu sediul în Berkeley, California / SUA).

  Organizatorii speră să atragă nu doar rockerii arădeni, ci și pe cei din județele învecinate, Timiș, Bihor sau Hunedoara, mai ales că, după cum spune Adi Bâlici, concertele rock live devin din ce în ce mai mult o raritate în vestul țării, mai ales în Timișoara, un oraș cu o tradiție „adâncă” în domeniu (ca și Aradul, de altfel).

  Programul, pe zile:

  Vineri, 3 septembrie

  Moby Dick
  Necrovile
  Magnetic
  Heedless Elegance

  Sâmbătă, 4 septembrie

  Nervosa
  Crossbone
  Desecrate
  Sacrificial Slabs
  False Reality

  Duminică, 5 septembrie

  Sur Austru
  Jind
  Dishonored
  Zivatar
  Steambreather

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.