luni, 20 mai, 2024

Special Arad Logo

  Firmele care utilizează substanțe pentru protecția plantelor, verificate de autorități

  de Ioana Costaș | 23 aprilie 2024, 1:57 PM | Știri Arad

  0

  (foto: IPJ Arad)

  Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu reprezentanți ai Gărzii de Mediu Arad, au demarat o serie de controale la societățile comerciale care utilizează substanțe specifice pentru protecția plantelor, informează reprezentanții IPJ Arad.

  Potrivit acestora, „acțiunile se desfășoară la nivel național, în perioada următoare urmând a fi verificate toate societățile comerciale din județul nostru, care dețin, în vederea comercializării, și/sau utilizează acest tip de produse”.

  În prima fază a planului de control au fost verificate cinci societăți comerciale. Astfel, la o societate comercială din localitatea Șofronea au fost găsite aproximativ 3,5 kilograme și 1.035 de litri de produse pentru protecția plantelor cu termenul de valabilitate expirat, intrând astfel în categoria deșeurilor periculoase. Substanțele găsite au fost indisponibilizate pentru continuarea cercetărilor, spun polițiștii – „într-un dosar penal întocmit pentru neluarea măsurilor de eliminare totală a produselor și prelatelor periculoase devenite deșeuri”.

  Citește și: Percheziții ale polițiștilor de la Arme, în județ

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.