Firmele pot scăpa de amenzi și controale ANAF (lista cu 105 propuneri)

  de Special Arad | 8 June 2017, 9:14 AM | Administraţie

  0

  Proiectul oficial al Legii prevenirii, recent adoptat de Guvern şi aflat în dezbaterea Parlamentului,  cuprinde o listă de 105 puncte cu amenzi şi alte sancţiuni de care firmele ar urma să scape.

  Potrivit proiectului, fără a fi sancţionate, firmele care se află la prima abatere ar urma să aibă la dispoziţie 90 de zile pentru a remedia neregulile descoperite de ANAF sau alte instituţii de control.

  După expirarea termenului de 90 de zile, autorităţile vor demara obligatoriu, în termen de încă 10 zile, un nou control la firmele în cauză. Dacă neregulile nu au fost îndreptate, abia atunci se vor putea aplica sancţiuni.

  De cealaltă parte, dacă firmei i se descoperă aceleaşi nereguli în termen de 3 ani, nu va mai beneficia de păsuirea de 90 de zile şi va fi sancţionată direct.

  Pentru ca firmele din România să poată beneficia de aceste măsuri este nevoie ca legea să treacă de Senat şi apoi de Camera Deputaţilor, ca for decizional. Ulterior, să fie promulgată de preşedintele Klaus Iohannis şi să fie publicată în Monitorul Oficial.

  Mai mult decât atât, în termen de 12 luni de la intrarea în vigoare a legii, Ministerul pentru Mediul de Afaceri are obligația să dezvolte şi să opereze un portal dedicat oferirii de servicii online şi informaţii cu privire la ” legislaţia în vigoare, drepturile şi obligaţiile firmelor, contravenţiile supuse prevenirii etc.”

  Cele 105 propuneri AICI!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.