sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Firmele pot depune oferte pentru actualizarea PUZ-ului zonei protejate. Primăria a postat anunțul pe SEAP

  de Raluca Medeleanu | 8 decembrie 2021, 8:56 AM | Administraţie | Recomandările editorilor

  0

  (foto: Daniel Boca)

  Firmele interesate pot depune ofertele pe SEAP până la data de 20 decembrie pentru a actualiza Planul Urbanistic Zonal (PUZ) al zonei protejate a municipiului Arad. Primăria a lansat anunțul pe platformă.

  Menționăm că zona protejată a municipiului include zona centrală, de la Podgoria până la podul Traian, respectiv de la Cetatea Aradului, până către str. Andrei Șaguna.

  Prin acest demers se intenționează revizuirea reglementărilor urbanistice pentru a le face conforme cu legislația în vigoare, respectiv cu „tendinţele de dezvoltare şi cerinţele de dezvoltare durabilă socio-economice şi de mediu actuale”. Reglementările ar urma să fie mai maleabile, atât când vine vorba de regimul de construire și de funcțiunile permise, cât și regulile referitoare la condițiile de reabilitare (la cele cu o stare avansată de degradare – grad 1).

  În ceea ce privește construcțiile incluse în categoria III, prin actualizarea PUZ-ului se dorește și să se renunța la interdicția de demolare totală a imobilului, însă cu specificația ca expertiza tehnică să concluzioneze sau să recomande necesitatea acestei demolări, după ce a evaluat starea avansată de degradare a imobilului în cauză.

  Se menționează și intenția de a include anumite proiecte în cadrul PUZ-ului, dintre care remodelarea Bulevardului Revoluției (despre care municipalitatea a tot discutat în trecut), realizarea pasajului subteran la Podgoria (pentru care municipalitatea a aplicat la Programul Național de Investiții Anghel Saligny), parcarea de pe strada Vârful cu Dor, respectiv parcări în Piața Catedralei, zona fostului spital Municipal, strada Aviator Georgescu etc.

  Primăria este dispusă să plătească pentru actualizarea acestui document maxim 84.000 lei.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.