vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Firma care ridică gunoiul din Lipova și localitățile din zonă, amendată de Garda de Mediu

  de Raluca Medeleanu | 22 septembrie 2021, 8:50 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  1

  Situația gunoiului este din nou îngrijorătoare în zona 5 a județului Arad. Acum, firma responsabilă cu ridicarea acestuia s-a ales cu o amendă consistentă de la Garda de Mediu.

  În urma sesizărilor unor persoane fizice, persoane juridice și instituții beneficiare ale serviciului de colectare și transport a deșeurilor municipale aferente zonei 5 – județul Arad, comisari ai Comisariatului Județean Arad – Garda Națională de Mediu au efectuat verificări și controale în zona deservită de către operatorul SC CONSULT SOC CENTRUM SRL.

  Pentru neîndeplinirea obligațiilor prevăzute de legislația în domeniul protecției mediului, operatorul SC CONSULT SOC CENTRUM SRL a fost sancționat cu amendă de 100.000 lei.

  Zona 5 în care activează firma SC CONSULT SOC CENTRUM SRL cuprinde localitățile Lipova, Bârzava, Birchiş, Bata, Ghioroc, Păuliş, Conop, Săvârşin, Şiştarovăţ, Petriş, Ususău, Zăbrani și Vărădia de Mureş. Operatorul de salubrizare a venit în locul firmei GCU, cea care câștigase inițial licitația pentru acest serviciu, însă a cărui contract a fost reziliat ca o decizie a consiliului de administrație a ADI Deșeuri în 2019.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. „Situația gunoiului este din nou îngrijorătoare”, nu doar in Lipova, judetul Arad, Romania sau Europa.
   Situatia gunoiului, ma rog a resturilor produse de specia umana, este o problema de „un pic” mai multa vreme pe intrega planeta.
   Avand in vedere ca ne inmultim, noi cei din rasa umana (nu toti care citesc ar trebui considerati ca facand parte din aceasta rasa), situatia „gunoaielor” s-ar putea rezolva simplu si ieftin – trimitem in spatiu, zic … decat in rauri, mari si oceane.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.