joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Finlanda susține aderarea României la Schengen

  de - | 20 iulie 2022, 8:07 PM | Internaţional

  0

  Ministrul de externe al Finlandei, Pekka Haavisto, i-a transmis omologului său Bogdan Aurescu „sprijinul deplin și necondiționat al țării sale pentru aderarea României la spațiul Schengen”, a transmis Ministerul român de Externe.

  Bogdan Aurescu a avut astăzi, 20 iulie, discuții telefonice cu miniștrii afacerilor externe din Finlanda și Suedia, Pekka Haavisto, respectiv Ann Linde. Șeful diplomației române i-a informat pe cei doi omologi că Parlamentul României a ratificat protocoalele de aderare a celor două state la NATO, scrie Libertatea.

  După ce țările membre NATO reunite la summitul de la Madrid, la finalul lunii trecute, au invitat oficial Finlanda și Suedia să se alăture Alianței pentru întărirea securității, în fața amenințării Rusiei, cele două țări i-au mulțumit ministrului Bogdan Aurescu pentru implicare și pentru demersurile diplomatice făcute anterior „pentru a facilita o decizie favorabilă Suediei și Finlandei”.

  Totodată, șeful diplomației române a ridicat și subiectul aderării României la spațiul Schengen în discuția avută cu omologul finlandez, precizând că acesta este un „obiectiv prioritar pentru România”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.