duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Finanțare pentru dezvoltarea unor sisteme informatice noi la spitalele arădene

  de Special Arad | 23 august 2023, 4:12 PM | Administraţie | Sănătate

  0

  Comunicat. Consiliul Județean Arad continuă să atragă fonduri pentru îmbunătățirea sistemului sanitar arădean. Astăzi, în ședința Consiliului Județean, au fost aprobate trei astfel de proiecte de finanțare, în valoare de peste 14,5 milioane de lei, care vizează „Creșterea calității serviciilor, prin îmbunătățirea soluțiilor informatice integrate și a infrastructurii IT” pentru Spitalul Județean, Spitalul de Psihiatrie de la Mocrea și, respective, Spitalul de Psihiatrie de la Căpâlnaș.

  Cele trei proiecte sunt finanțate prin PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență), iar valorile acestora sunt următoarele:

  – Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad – 5.877.410 lei, inclusiv T.V.A.

  – Spitalul de Psihiatrie Mocrea – 4.396.238,93 lei, inclusiv T.V.A.

  – Spitalul de Psihiatrie Căpâlnaș – 4.259.166,43 lei – inclusiv T.V.A.

  Prin aceste proiecte se vor dezvolta sisteme informatice noi care să deservească activitatea spitalului, prin achiziționarea și operaționalizarea echipamentelor necesare (echipamente IT, echipamente pentru comunicații, și echipamente conexe). Adoptarea noilor tehnologii va aduce o serie de efecte pozitive cu impact semnificativ asupra calității serviciilor medicale oferite pacienților.

  Citește și: Spitalul Județean a fost dotat cu aparatură de peste 8 milioane de lei, cu finanțare de la Ministerul Sănătății și Spitalul Județean

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.