Finalizarea stadionului UTA, blocată în urma unui război politic?





Ca reacție a unor afirmații lansate în mass media despre soarta stadionului UTA de către partidul aflat la guvernare, primarul Aradului, Gheorghe Falcă a convocat o conferință de presă în care a vrut să aducă precizări. Chiar dacă Compania Națională de Investiții (CNI) susține că nu poate finanța cei 2,5 milioane de euro până nu se face recepția lucrărilor și că până acum autoritățile locale arădene nu au trimis vreo notificare cu stadiul lucrărilor, primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a dorit să prezinte arădenilor și varianta pe care el o consideră corectă asupra subiectului.
Acesta continuă să susțină că Primăria Arad nu poate finaliza lucrările de la stadion, implicit nici să realizeze recepția lucrărilor, fără să primească banii mai sus menționați, de la Guvern (prin CNI, societate care funcționează sub Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului) și, în plus, a prezentat o hotărâre de consiliu votată în 2017 ca dovadă că Primăria a predat amplasamentul către CNI, contrar acuzațiilor.
„S-au dat 5 milioane de euro la Târgu Jiu, dar noi, din 2016, avem contract semnat să ne dea 2,5 milioane de euro ca să realizeze lucrările. Și am văzut că suntem acuzați că noi nu am transmis CNI-ului, dar noi am fost în ședință de consiliu și am aprobat. V-am adus în față hotărârea din data de 7.11.2017, când a mai apărut subiectul ăsta tot public, ei nu aveau nevoie de predare de amplasament să facă ce aveam noi în contract, dar au spus că au nevoie și le-am dat, citez: se aprobă predarea amplasamentului constând din teren, situat în Arad, strada Frații Neumann, nr.2. reprezentând stadionul UTA Arad, înscris în CF, cadastru, cu suprafața de 30.000 mp, către Compania Națională de Invetiții în vederea realizării obiectivului de investiții stadion tribună 1, nivel, modernizarea nocturnă, amenajare gazon cu instalații de încălzire și instalații de irigare. Se aprobă predarea terenului în codițiile legii, prin prezenta hotărâre îndeplintă de Serviciul Edilitar al Primăriei Arad. Și avem documentul prin care au trimis la București cu tot ce a însemnat recepția”, a spus Gheorghe Falcă.
Ca scurtă recapitulare, menționăm că vechiul stadion a fost pus la pământ în anul 2014 și că, inițial, noua construcție trebuia finalizată în 2016, însă cum lucrurile s-au mișcat lent, termenul a fost prelungit pentru 2017, care – din nou – nu avea să se respecte. O nouă prelungire s-a făcut până în mai 2018, când suporterii UTA au ieșit în stradă în semn de revoltă pentru modul în care erau coordonate lucrările și pentru umilința la care erau supuși fotbaliștii clubului jucând pe stadioane neadecvate. Tot în mai 2018 s-a prelungit și termenul pentru finalizarea lucrărilor: 23 noiembrie 2018, dată care pare acum cel puțin „visătoare”. În tot acest timp, oamenii au primit mereu aceleași explicații: Primăria acuză Guvernul că nu se ține de cuvânt și nu trimite banii propuși, iar Guvernul critică Primăria că nu respectă condițiile pentru a primi acei bani.
Până una, alta… până când repezentanții municipalității și cei ai Guvernului se bat unul contra celuilalt, în ceea ce pare tot mai mult a fi un război politic, cei care au de suferit sunt cetățenii orașului care mai trebuie să suporte o întârziere pe care o preconizăm de lungă durată a unor lucrări care trebuiau să fie deja finalizate.
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)