vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Un nou termen-promisiune de finalizare a lucrărilor la blocul 26-38 de pe Bulevardul Revoluției | Galerie foto

  de Raluca Medeleanu | 20 februarie 2024, 5:18 PM | Administraţie | Știri Arad | Topic special

  5

  Locatarii din blocul cu numărul 26-38 de pe Bulevardul Revoluției, în șantier de peste 3 ani, au acum o nouă promisiune pentru finalizarea lucrărilor, deși a fost depășit și cel de-al doilea termen contractual. Acum, noul constructor spune că va finaliza reabilitarea termică peste o lună.

  Amintim că reabilitarea blocului 26-38 de pe Bulevardul Revoluției, începută în 2020, face parte din proiectul pe fonduri europene (Cererea 1) câștigat de Primăria Arad pentru reabilitarea termică a unei serii de blocuri din municipiu și trebuiau duse la bun sfârșit în 31 iulie 2021. La toate reabilitările din această tură au survenit însă probleme și întârzieri.

  În cazul acestui bloc din centru, s-a ajuns inclusiv ca municipalitatea să rezilieze contractul cu Fildo Starcons SRL (constructorul inițial) în august 2022, lăsând astfel pentru o perioadă de timp blocul cu 50% stadiu de execuție.

  A fost realizată încă o expertiză și a fost pornită o nouă licitație prin care a fost aleasă câștigătoare oferta firmei Vesa Construzioni, o firmă cu care Primăria a mai avut probleme și cu care a reziliat contractul pentru reabilitarea Colegiului Național Elena Ghiba Birta. Cu toate acestea, această firmă a preluat șantierul de pe Revoluției în iulie 2023, știind că are la dispoziție 5 luni să-l finalizeze.

  Nu a reușit să onoreze termenul contractual. Fiind pe fonduri europene, depășirea acestui termen a dus ca o consecință pentru municipalitate pierderea unei părți din finanțări. Aceeași situație este și în cazul blocului X2 de pe Aleea Tomis. Din pricina întârzierilor, restul banilor neprimiți încă de la ADR Vest pentru aceste blocuri vor trebui acoperiți de Primărie din bugetul local (în total, aprox. 3 milioane lei).

  „Jumătatea lunii martie”

  reabilitare blocul de pe bulevardul revolutiei 26 38 0

   

  Aflat într-o vizită pe șantier la blocul de pe Revoluției, în această dimineață, viceprimarul Lazăr Faur a discutat cu constructorul, care i-a dat ca estimare termenul de „jumătatea lunii martie” pentru ducerea la bun sfârșit a lucrărilor.

  Ne-am deplasat la rândul nostru la fața locului, pentru a analiza situația, iar la ora 16:30 am putut observa doar doi muncitori. Dacă partea dinspre bulevard nu mai are schele și pare aproape finalizată, fiind nevoie de mici finisaje (de exemplu sub unele balcoane este fie doar tencuială, sub altele se văd doar bucățile de polistiren), pe partea dinspre curte sunt încă schele pe cea mai mare parte a blocului, în unele porțiuni nici măcar fiind încă curățată vechea tencuială. La parter, de exemplu, nu este aproape niciunde intervenit.

  Observând cum se prezintă la ora actuală șantierul și cât de mulți muncitori lucrau, e cam greu de crezut că termenul dat de constructor va fi unul pe care îl va putea onora.

   

  Citește și:

  •Se dau jos schelele fără ca lucrările de pe Revoluției 26-38 să fie finalizate. Ce spune constructorul despre rezilierea contractului · Special Arad

  •Reabilitarea termică a blocului X2 de pe Aleea Tomis, coșmarul fără de sfârșit al locatarilor · Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. La blocul din imagine, în stânga sus este un porumbel din tuburi de neon. Este frumos realizat și pe vremuri a fost și mai frumos când era luminat. Faceți, vă rog, demersuri prin intermediul Spacial Arad pentru reabilitarea acestuia. Este porumbelul păcii.

   +1 voturi
   +1
   -1
   • Nu știam că a fost din neon. M-a bucurat însă că l-au lăsat acolo, mă așteptam să îl dea jos când au pus schelele. Nu vă amintiți pentru ce era amplasat acolo? Era sigla vreunui magazin din bloc de pe vremuri? Sau chiar doar rol al porumbelului păcii avea? Îmi e cam greu să cred că avea conotație religioasă pe un bloc comunist.

    +3 voturi
    +1
    -1
  2. Calitatea lucrării este sub orice critica. Se vad denivelări, de la o posta. As putea sa dau pariu ca in maximum 5 ani vor fi probleme grave si estetic va arată mai rău decât înainte. Vedeți toate clădirile reabilitate care au rezistat un secol după care in 10 ani cu noile finisaje au ajuns mai rău decât înainte. Așa renovam teatrul o data la 10 ani, Ghiba si multe altele. Leii de pe clădirea finanțelor care mă fascinau când eram mic ai ajuns cu gurile astupate ca nah.. cine sa mai știe așa meserie. dar precum toate la noi.. din elicopter, pardon, bolid nu se vede si prea putini merg la pas sa remarce dorelismul.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.