Final de poveste! Școala Generală 5 s-a despărțit de o generație de excepție

  de Lucian Dănilă | 12 iunie 2014, 10:27 PM | Educaţie | Știri Arad

  0

  Frumos, elegant, emoționant. Sunt trei epitete care pot descrie festivitatea de absolvire care a avut loc în această seară la Școala generală nr. 5 din Arad, acolo unde o generație de excepție (încă una) și-a luat rămas bun de la instituția care i-a format pentru următorii pași: liceu, facultate, viață…

  Foarte eleganți și veseli au fost, până la un moment dat, toți cei care astăzi au cântat Gaudeamus. De ce doar până la un moment dat? Pentru că la final i-au năpădit, pe mulți dintre ei, lacrimile. Regretul că nu vor mai fi colegi i-a întristat.

  Au cântat, au dansat, chiar am văzut o minunată scenetă de teatru și un pamflet foarte reușit la adresa dascălilor. Nu le-am notat numele. Nici dascălilor, nici absolvenților. Nu pentru că nu contează, ba dimpotrivă, dar pentru ei, ca și pentru cei care astăzi le-au fost alături, a contat mai mult momentul, a contat emoția, a contat speranța că aici au învățat să fie mai buni. Să fie cei mai buni.

  „M-am născut, trăiesc și o să mor / Și voi fi judecat după fapte”, este un fragment din cântecul interpretat de Smiley, pe care cei din clasa a 7-a l-au cântat cu dedicație pentru colegii de care s-au despărțit astăzi, nu înainte de a primi cheia, cum spune tradiția. Ei, chiar dacă sunt încă foarte tineri, știu că între a te naște și a muri este a trăi, iar cum să o facă au început să învețe într-o școală care an de an scoate valori.

  Drum bun în viață, absolvenților!

  URMĂRIȚI O GALERIE FOTO CU PESTE 300 DE FOTOGRAFII

  FOTO: LUCIAN DĂNILĂ

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.