sâmbãtã, 24 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Final de poveste! Școala Generală 5 s-a despărțit de o generație de excepție

  de Lucian Dănilă | 12 iunie 2014, 10:27 PM | Educaţie | Știri Arad

  0

  Frumos, elegant, emoționant. Sunt trei epitete care pot descrie festivitatea de absolvire care a avut loc în această seară la Școala generală nr. 5 din Arad, acolo unde o generație de excepție (încă una) și-a luat rămas bun de la instituția care i-a format pentru următorii pași: liceu, facultate, viață…

  Foarte eleganți și veseli au fost, până la un moment dat, toți cei care astăzi au cântat Gaudeamus. De ce doar până la un moment dat? Pentru că la final i-au năpădit, pe mulți dintre ei, lacrimile. Regretul că nu vor mai fi colegi i-a întristat.

  Au cântat, au dansat, chiar am văzut o minunată scenetă de teatru și un pamflet foarte reușit la adresa dascălilor. Nu le-am notat numele. Nici dascălilor, nici absolvenților. Nu pentru că nu contează, ba dimpotrivă, dar pentru ei, ca și pentru cei care astăzi le-au fost alături, a contat mai mult momentul, a contat emoția, a contat speranța că aici au învățat să fie mai buni. Să fie cei mai buni.

  „M-am născut, trăiesc și o să mor / Și voi fi judecat după fapte”, este un fragment din cântecul interpretat de Smiley, pe care cei din clasa a 7-a l-au cântat cu dedicație pentru colegii de care s-au despărțit astăzi, nu înainte de a primi cheia, cum spune tradiția. Ei, chiar dacă sunt încă foarte tineri, știu că între a te naște și a muri este a trăi, iar cum să o facă au început să învețe într-o școală care an de an scoate valori.

  Drum bun în viață, absolvenților!

  URMĂRIȚI O GALERIE FOTO CU PESTE 300 DE FOTOGRAFII

  FOTO: LUCIAN DĂNILĂ

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.