Filozofia lui Mihalcea. Noul antrenor al UTA și-a prezentat ideile vorbind despre un unic obiectiv: promovarea! (FOTO)

  de Lucian Dănilă | 1 July 2017, 4:56 PM | Sport

  0

  Adrian Mihalcea s-a prezentat arădenilor. A făcut-o ieri seară, într-o conferință de presă care a avut loc înainte de primul său antrenament în calitatea de antrenor principal al echipei UTA. Mihalcea ne-a vorbit mai bine de jumătate de oră despre filozofia lui, despre unicul obiectiv – promovarea și despre criteriile de succes de la nivelul Ligii a 2-a.

  „Era și greu să refuz UTA”

  „Era și greu să refuz un club ca și UTA Arad. Știu foarte bine ce tradiție și valoare are UTA. Ce mă interesează pe mine e să ne atingem obiectivul vara viitoare. E clar, obiectivul e promovarea, nu vom avea nicio scuză dacă nu vom promova. Investițiile, credibilitatea dată de domnii din conducere, sponsorii, toate sunt la nivelul primei ligi. Nu vreau să vorbesc despre ce a fost, este un moment de start pentru un nou ciclu și sunt convins, și n-o spun din complezență, ci din tot sufletul, că ne vom atinge obiectivul”.

  Experiența, principalul atu pentru a te impune în Liga a 2-a

  „Campania de achiziții e în derulare. Până acum au venit șase jucători. Știu ce înseamnă liga a doua, am avut posiblitatea să identific criteriile care ne-ar putea duce la îndeplinirea obiectivului eu antrenând până acum doar la acest nivel. Unul dintre ele este experiența. Jucători cu experiență, cu o certă valoare, se îmbină cu tineri – iar UTA are o pepineră foarte bună – care pot să crească lângă ei. Așa a crescut și Dennis Man, așa a crescut și Petre. Mai avem nevoie de trei jucători – fundaș central, fundaș lateral stânga, mijlocaș central de creație”.

  IMG_9028

  „Jucătorii care intră în teren trebuie să alerge”

  „Echipa va face ambele faze. Stilul meu de joc nu va sta în individualități, ci pe grup. Jucătorii care intră pe teren trebuie să alerge, nimeni nu va alerga pentru el. Nu neg că îmi place 4-2-3-1, dar, în funcție de necesitățile jocului, ne vom mula. Din punctul meu de vedere, sistemele de joc sunt doar pe hârtie. Pot să confirm că vom avea patru apărători, pozițiile din față se pot modifica”.

  Despre transferuri, dar și despre jucătorii disponibilizați

  „Portarul Caucă este tânăr, sub 21 de ani, care, acolo pe unde a fost, o a lăsat o impresie bună. Într-adevăr, a jucat mai puțin în ultimul sezon, dar nu poate avea o a doua șansă. Eu am încredere în el. În ceea ce-i privește pe cei doi jucători străini, pe lângă DVD-uri, pot spune că avem conexiuni în toate țările. Oamenii îți aduc informația cea mai bună și cea mai corectă. Chiar și statisticile sunt importante. De exemplu, Asani a jucat 32 de meciuri în Liga 1 într-o țară  ca Macedonia, aflată în progres din punct de vedere fotbalistic. Eu zic că e o achiziție foarte bună. În ceea ce-l privește pe Izet Ajrullahu, vorbim despre un puști o determinare incredibilă. L-am adus și pentru a transmite, poate, colegilor mai tineri răuatea lui, veți avea o surpriză plăcută.

  Ca și în cazul jucătorilor pe care i-am luat, conducerea clubului și eu, în măsură egală. V-am spus cunosc destul de bine Liga a 2-a. Începem un nou ciclu, aceasta a fost alegerea noastră, rămâne de văzut dacă vom fi apreciați sau contestați”, a încheiat Mihalcea.

  IMG_9085

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.