sâmbãtã, 24 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Filarmonica Arad îi așteaptă din nou pe arădeni în Sala Palatului Cultural cu o poveste muzicală de Tango Nuevo

  de Tomck@t | 4 mai 2021, 10:17 AM | Cultură

  0

  În prima seară de concert cu public a lunii mai, Filarmonica Arad îl sărbătorește pe renumitul compozitor argentinian Astor Piazzolla cu „Adiós Nonino”, unul dintre cele mai minunate şi perene cântece ale Argentinei, alături de una dintre versiunile de concert ale celor „Patru anotimpuri din Buenos Aires”, admirabilul tribut adus anotimpurilor trecătoare și orașului care a dăruit lumii tangoul.

  Concertul simfonic din data de 6 mai (ora 19), sub bagheta dirijorului Cristian Neagu, îl va avea ca solist pe violonistul Florin Gherghel.

  E de menționat că din cauza măsurilor de prevenție a răspândirii virusului, conforme cu scenariul galben, sala de concerte a Filarmonicii va putea fi ocupată în limita a 30% din capacitatea ei, cu purtarea măștii de protecție și distanțarea obligatorie.

  Numele lui Astor Piazzolla este sinonim cu tangoul, mai precis cu Tango Nuevo (o muzică la granița între folclorul argentinian, muzica clasică și jazz), genul prin care a doborât de-a lungul timpului recordurile de concerte și înregistrări și a cucerit auditorii din toate colțurile lumii. Astor Piazzolla cucerește însă mai mult ca oricând în anul centenarului său, pe care l-a împlinit la 11 Martie 2021.

  Personalitate complexă și prolifică, compozitor și interpret, simbol cultural de mare anvergură și influență, Astor Piazzolla a lăsat tuturor moștenire muzica sa, fondată pe tradiţia tangoului argentinian, cultivată la școlile clasicilor Alberto Ginastera și Nadia Boulanger și pătrunsă de spiritul liber și imaginativ al muzicii de jazz.

  Pe Astor Piazzolla și pe Antonio Vivaldi îi despart două secole și jumătate, însă ceea ce îi unește sunt „Anotimpurile”, compoziția originală scrisă de Vivaldi în 1721, un grup de patru concerte pentru vioară, orchestră de coarde și continuo, și reluată de Piazzolla în 1970, în Estaciones Porteñas – „Anotimpurile din Buneos Aires”.

  Biletele pot fi achiziționate online de pe site-ul www.bilete.ro și la casieria Palatului Cultural, începând din data de 4 Mai 2021, conform programului afișat.

  Luni 09:00 – 13:00
  Marți 09:00 – 13:00
  Miercuri 12:00 – 16:00
  Joi 09:00 – 13:00; 17:00 – 18:45
  În zi de concert 09:00 – 13:00; 17:00 – 18:45

  Biletele achiziționate anterior, pentru concertele lunii martie, vor putea fi utilizate la programele săptămânilor următoare, rezervările urmând a fi făcute la casa de bilete a Filarmonicii Arad

  Informații la  numărul de telefon: 0730 643695.

  Accesul publicului va fi posibil în intervalul 18.00 – 18.45, respectând măsurile și regulile de prevenire a răspândirii Covid 19

  Evenimentul va avea loc fără pauză.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.