Fii o zână și poartă ie tradițională!

  de Special Arad | 24 iunie 2014, 4:22 PM | Foto

  0
  ie (2)

  Ești o zână! Orice româncă este născută zână, pentru că pe Ie s-a cusut cu ață povestea lumii…

  Despre noaptea de Sânziene, tradițiile vechi ne spun că este magică. Cerurile se deschid, forțele binelui și ale răului sunt într-un pelerinaj pe pământ printre oameni și e momentul în care natura este într-un vârf de putere.
  Oamenii culeg flori, plante medicinale, fac ritualuri cu apă pentru curățare sau pentru fertilitate și se pun dorințe despre iubire și bunăstarea gospodăriei.

  Pe 24 iunie românii de pretutindeni Sărbătoresc si Ziua Universală a Iei. Acest demers a fost inițiat de comunitatea Facebook „La Blouse Roumaine”.
  „Ia, bluza românească, poate deveni un brand de țară recunoscut de toată planeta dacă vom reuși să promovăm împreună tradiția noastră moștenită din timpuri imemoriale. Ce trebuie să facem este foarte simplu. În această zi, fiecare ne vom îmbrăca într-o ie, ne vom fotografia și vom posta imaginea ca poză de profil în orice altă rețea socială.
  Pentru aceasta folosește hastagurile:
  #ZiuaIei #24iunie #Sânzienele #IA #lablouseroumaine
  #romanianblouse #Romania”

  În 2013, Ziua Universală a Iei tradiționale românești a fost sărbătorită în 48 de țări, și peste 100 de orașe de către românii de pretutindeni.

  Foto: Valerian Ardelean
  Model: Bianca Fizite
  Machiaj: Andreea Bila
  Coafură: Avia Encev

  ie (9) ie (8) ie (7) ie (6) ie (5) ie (4) ie (3) ie (1)

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.