miercuri, 12 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Fiecare copil are nevoie de un campion – Perspective profesionale

  de Special Arad | 28 februarie 2023, 12:29 PM | Educaţie

  0

  La Școala Gimnazială „Iosif Moldovan” Arad s-a derulat activitatea „Fiecare copil are nevoie de un campion!-Perspective profesionale” în cadrul proiectului „ReStart-Oportunități pentru reducerea abandonului școlar”, cod F-PNRAS-1-2022-0607, proiect finanțat prin Schema de Granturi Programul Național de Reducere a Abandonului Școlar, în cadrul Componentei C15 – Educație a Planului Național de Redresare şi Reziliență (PNRR). aprobat prin Ordinul ministrului educației nr.3580/15.04.2022.

  Obiectivul proiectului vizat a fost: OS2. Prevenirea riscului de abandon școlar prin construirea unui climat școlar prietenos, sănătos care să fie benefic pentru elevi, realizat prin implementarea periodică a unui program nonformal pe tot parcursul derulării proiectului, în colaborare cu ONG-uri și membri ai comunității, program bazat pe colaborare, valorizarea diversității, dezvoltarea caracterului și realizarea unei stări de bine pentru elevii ciclului gimnazial.

  A fost o activitate cu oameni și pentru oameni, fiind organizată de către Asociația Ofensiva Tinerilor în parteneriat cu școala. S-a derulat pe baza unor ateliere de învățare și analiză prospectivă, atenția copiilor fiind îndreptată către modele, oameni din comunitate care prin muncă, talent, perseverență și dăruire au reușit în viață. Invitaţii, printre ei numărându-se: bucătari, medici UPU, ingineri, constructori, operatori DDD, jurnaliști, ambulanțieri, asistente medicale, au fost rugați să vorbească despre meseria lor, despre implicare, pasiune, dăruire și efort. Interacțiunea cu elevii claselor VII-VIII s-a realizat printr-o comunicare autentică în cadrul căreia au fost împărtășite informații, sentimente, emoții și valori.

  La finalul activității, elevii s-au arătat încântați, activitatea oferind experienţe diverse care pot constitui un bun punct de plecare în reflectarea asupra condițiilor pentru reușită și în alegerea unei meserii.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.