Fiecare copil are nevoie de un campion – Perspective profesionale





La Școala Gimnazială „Iosif Moldovan” Arad s-a derulat activitatea „Fiecare copil are nevoie de un campion!-Perspective profesionale” în cadrul proiectului „ReStart-Oportunități pentru reducerea abandonului școlar”, cod F-PNRAS-1-2022-0607, proiect finanțat prin Schema de Granturi Programul Național de Reducere a Abandonului Școlar, în cadrul Componentei C15 – Educație a Planului Național de Redresare şi Reziliență (PNRR). aprobat prin Ordinul ministrului educației nr.3580/15.04.2022.
Obiectivul proiectului vizat a fost: OS2. Prevenirea riscului de abandon școlar prin construirea unui climat școlar prietenos, sănătos care să fie benefic pentru elevi, realizat prin implementarea periodică a unui program nonformal pe tot parcursul derulării proiectului, în colaborare cu ONG-uri și membri ai comunității, program bazat pe colaborare, valorizarea diversității, dezvoltarea caracterului și realizarea unei stări de bine pentru elevii ciclului gimnazial.
A fost o activitate cu oameni și pentru oameni, fiind organizată de către Asociația Ofensiva Tinerilor în parteneriat cu școala. S-a derulat pe baza unor ateliere de învățare și analiză prospectivă, atenția copiilor fiind îndreptată către modele, oameni din comunitate care prin muncă, talent, perseverență și dăruire au reușit în viață. Invitaţii, printre ei numărându-se: bucătari, medici UPU, ingineri, constructori, operatori DDD, jurnaliști, ambulanțieri, asistente medicale, au fost rugați să vorbească despre meseria lor, despre implicare, pasiune, dăruire și efort. Interacțiunea cu elevii claselor VII-VIII s-a realizat printr-o comunicare autentică în cadrul căreia au fost împărtășite informații, sentimente, emoții și valori.
La finalul activității, elevii s-au arătat încântați, activitatea oferind experienţe diverse care pot constitui un bun punct de plecare în reflectarea asupra condițiilor pentru reușită și în alegerea unei meserii.
Comentariile portalului
Dragoș Vâlcu? „Am căutat și un finanțator care urma să susțină financiar proiectul și ne-am asociat cu Dragoș Vâlcu, persoană cu afaceri în zona de (...)
Aici e vorba despre biserici, nu despre presă. Iar definiția extremismului, conform Dicționarului Explicativ al Limbii Române înseamnă: „Atitudine, a unor curente, mișcări, persoane politice (...)
Mizerii. Cine decide cine e extremist? Presa??? Hai mah lasi.