Fetele de la Miss Arad 2014 încurajează donarea de sânge

  de [email protected] | 25 June 2014, 3:44 PM | Știri Arad

  0

  Fiind un eveniment cu scop caritabil și cu o direcție educațională, Miss Arad 2014 a sprijinit carava pentru donare de sânge „O șansă pentru viață” ce a fost prezentă la Arad marți, 24 iunie.

  Finalistele nu au doar rolul de a-ți înfierbânta sângele din vene, ci și să te motiveze să o donezi. Este vorba de acțiunea participantelor Miss Arad 2014 de a promova campania inițiată de Asociația React și Vodafone România împreuna cu Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Arad, care au facilitat sesiunea mobilă de donare de sânge la Arad. Fetele au împărțit materiale informative pe stradă, încurajând implicarea socială ce ar putea salva alte vieți omenești.

  Sângele recoltat în cursul zilei de marți va fi folosit pentru pacienții cu arsuri grave sau cei care sunt supuși unor operații complexe, pentru bolnavii de leucemie și pentru victimele accidentelor rutiere. Statisticile arată că, în Arad, lunar, necesarul de sânge ar fi acoperit de 1000 de donatori. Prin cei 450 ml recoltați de la un singur donator, pot fi ajutate să se recupereze până la trei victime.

  Programul de donare de sânge „O șansă pentru viață” a fost lansat în mai 2008 cu scopul de a îmbunătăți sistemul transfuzional românesc. Caravana mobilă se află astăzi la Oradea. Urmează Cluj, pe 26 iunie.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.