Festivalul Internațional de Teatru Nou îi aduce la Arad pe coregraful Bouba Landrille Tchouda și Compania de Dans Cie Malka (Grenoble, Franța)

  de Special Arad | 17 mai 2019, 4:14 PM | Cultură

  0

  Cu Têtes d’Affiche (Cap de afiș), spectacolul de dans contemporan non-verbal, vom închide duminică, 19 mai, ediția a VII-a a Festivalului Internațional de Teatru Nou de la Arad.

  Cel de-al 21-lea spectacol prezentat pe scena Teatrului Clasic „Ioan Slavici” din Arad, organizatorul festivalului, este creația coregrafului Bouba Landrille Tchouda, pus în scenă la Cie Malka Grenoble (Franța) și este o coproducție Château Rouge – Annemasse / CCN de Créteil et du Val-de-Marne / Cie Käfig / CNN Ballet de Lorraine.

  „Ne bucurăm să găzduim un spectacol de teatru contemporan care vorbește despre complexitatea relațiilor umane, despre noi, despre dorințe și despre intersectarea corpurilor într-un spațiu melodic montat de chiar Bouba Landrille Tchouda pe muzică de Gilles Sornette,The Kronos Quartet, Laurent Perrier, René Aubry, Alexander Malter. ”, spun orgnizatorii Festivalului Internațional de Teatru Nou.

  Având ca punct de pornire cultura urbană, Bouba Landrille Tchouda abordează dansul cu multitudinea lui de fațete: hip hop, capoeira, dans contemporan. El face parte dintre dansatorii-coregrafi născuți din curentul hip-hop, dar care au dezvoltat o scriitură coregrafică contemporană și singulară. Pe acest fond, se creează un spectacol metaforă al ființelor umane private de umanitate, al corpurilor care se întâlnesc fără să se vadă. Un spectacol despre robotica timpurilor moderne, despre inexistența celuilalt.

  Têtes d’Affiche – o mică operă despre cursa pentru îndeplinirea unei dorințe – este prezentat la FITN7, în premieră în România, cu sprijinul și în cadrul Sezonului România-Franța 2019.

  După reprezentația de la Arad care va avea loc duminică, 19 mai, ora 19.00 la Sala Mare a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” din Arad, echipa din Grenoble va juca miercuri, 22 mai, pe scena Festivalului Euroregional de Teatru Timișoara – TESZT organizat de Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara.

  Biletele se găsesc online pe biletmaster.ro sau la casieria teatrului arădean.

  Primul, primul, întotdeauna să fie primul, în capul listei, în fruntea podiumului, cap de afiș. Iubindu-l pe celălalt, flatându-l, zâmbindu-și unul altuia: numai pentru a-i lua locul. Complexitatea, dificultățile relațiilor umane. A exista împreună cu celălalt înseamnă a ceda o părticică din tine, a te dezbrăca pentru a-l îmbrăca pe celălalt, a fi gol și a deveni fragil, vulnerabil. Indiferent de grup, rămâne același lucru: șampanie și lacrimi. Începe întotdeauna ca o petrecere și se sfârșește ca dramă.

  Têtes d’Affiche

  Coregrafia: Bouba Landrille Tchouda

  Dramaturgie: Guy Boley

  Lighting design: Fabrice Crouzet

  Costume: Claude Murgia

  Muzică: Gilles Sornette, The Kronos Quartet, Laurent Perrier, René Aubry, Alexander Malter

  Montaj muzical: Bouba Landrille Tchouda

  Producător: Compania de Dans Cie Malka (FR)

  Coproducție: Château Rouge – Annemasse / CCN de Créteil et du Val-de-Marne / Cie Käfig / CNN Ballet de Lorraine

  Interpreți: Sophie Carlin, Mélisa Noël, Cédric Guéret, Tom Guichard, Bruno Lafourcade, Nathanaël Lecoeur

  Manifestare organizată în cadrul Sezonului România-Franța 2019

  Sezonul România-Franța 2019 este organizat și implementat de către următoarele instituții:

  Din partea României:

  Ministerul Afacerilor Externe, Secretariatul General al Guvernului, Ministerul Culturii și Identității Naționale, Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Turismului, Ministerul Cercetării și Inovării, Ministerul Educației, Ministerul Economiei, Ambasada României în Franța și Institutul Cultural Român.

  Comisar general: Andrei Țărnea

  Din partea Franței:

  Institutul Francez cu sprijinul Ministerului pentru Europa și Afaceri Externe, Ministerului Culturii, Ministerului Economiei și Finanțelor, Ministerului Educației Naționale, Ministerului pentru Învățământ Superior, Cercetare și Inovare, Ministerului Tranziției Ecologice și Solidarității, Ministerului Sportului, al Ambasadei Franței în România, al rețelei filialelor Institutului Francez din România și al Alianțelor franceze.

  Comisar general: Jean-Jacques Garnier

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.