vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Festival de Jazz la puterea a treia!

  de Special Arad | 6 aprilie 2016, 7:33 PM | Cultură | Muzică

  1

  Sub sloganul #aradcanjazz – 3 zile, la a 3-a ediție, Ziua Internaţională a Jazzului va fi sărbătorită la Arad printr-un Festival de Jazz în perioada 14-16 Aprilie 2016, în sala cinematografului Arta.

  Întrucât în 2016, în această perioadă se sărbătorește Paștele Ortodox, organizatorii au decis să organizeze evenimentul cu două săptămâni înainte.

  Astfel, municipiul Arad va marca Ziua Internaţională a Jazz-ului printr-un festival de 3 zile, în perioada 14-16 Aprilie 2016. Pe scena amenajată în Cinematograful Arta din Arad vor evolua: Arcuș Trio, Sebastian Spanache Trio, JazzyBit, Sárosi Péter & Azara, Claudia Iuga & Q Band și nu în ultimul rând, pentru prima data în municipiul Arad, trupa Pankastic!

  Concertele vor începe în fiecare zi de la ora 19:00, iar accesul la spectacole va fi gratuit.

  afis jazz

  În noiembrie 2011, cu ocazia Conferinţei Generale UNESCO, comunitatea internaţională a proclamat 30 aprilie ca „Ziua Internaţională a Jazzului”, având rolul de a reuni comunităţi, şcoli, artişti, istorici, academicieni şi pasionaţi de jazz din toată lumea pentru a sărbători şi pentru a învăţa despre arta jazz-ului, rădăcinile sale, viitorul şi impactul lui. La nivel global, la eveniment participă 185 țări, se organizează peste de 800 evenimente într-o singură zi, 30 Aprilie devenind astfel cea mai importantă dată pentru istoria jazzului!

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  5 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.