miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  O femeie și-a aruncat copiii pe geamul unui hotel, la Botoșani. Un copil de doi ani a murit pe loc

  de - | 21 august 2023, 8:45 AM | Naţional

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  Scene șocante au avut loc în noaptea de duminică spre luni, la Botoșani. Un copil de doar doi ani a murit, iar fratele său cu doar un an mai mare este în stare critică după ce mama i-a aruncat de la geamul unui hotel din municipiu. Femeia, în vârstă de 23 de ani ameninţa că îşi va pune şi ea capăt zilelor. Tatăl celor doi copii este la Bucureşti şi nu-şi explică ce s-a întâmplat, notează Monitorul de Botoșani.

  Tragedia a avut loc la Hotel Tineret din municipiul Botoşani. În ciuda eforturilor făcute de medici, băieţelul mai mic, Vladimir, s-a stins din viaţă la spital. Fratele său mai mare, Gabriel, este şi el în stare foarte gravă. Băiatul este în comă profundă, iar prognosticul medicilor este unul rezervat.

  Din cauza stării grave în care se afla, cadrele medicale au decis transferul micuţului la un spital din Iaşi. Acesta a fost trimis în centrul universitar cu ambulanţa SMURD cu medic, mai notează sursa citată.

  Femeia este originară din Albeşti, judeţul Botoşani. Duminică, aceasta ar fi venit, cu un microbuz, la Botoşani, împreună cu cei doi băieţei ai săi, Vladimir şi Gabriel, pentru a-i duce pe cei mici să se joace în Parcul Mihai Eminescu.

  Când să plece spre casă, însă, a realizat că nu mai are autobuz înapoi, aşa că a mers să se cazeze peste noapte la Hotelul Tineret. Femeia nu avea asupra sa o carte de identitate şi era extrem de tristă, motiv pentru care personalul a fost de acord să o cazeze, oferindu-i o cameră la etajul întâi.

  La scurt timp după, însă, femeia a recurs la gestul extrem. Aceasta a spus că, în timp ce copiii dormeau, i-ar fi luat în braţe şi ar fi sărit cu ei pe geam. În faţa ferestrei, însă, este un acoperiş. După ce a sărit, tănăra a rămas pe acest acoperiş, însă pe copii i-a scăpat pe beton.

  Paznicul hotelului a auzit zgomotul şi a ieşit imediat afară, moment în care i-a văzut pe copilaşi zăcând pe beton. Speriat bărbatul a sunat imediat la 112, iar între timp a văzut-o şi pe tânăra care stătea pe marginea acoperişului.

  În scurt timp la faţa locului a avut loc o adevărată desfăşurare de forţe. Au ajuns mai multe ambulanţe, dar şi echipaje de pompieri şi de poliţie. Cei doi copii au fost preluaţi imediat de cadrele medicale şi transportaţi la spital.

  În faţa hotelului au ajuns şi şefii Inspectoratului de Poliţie Judeţean, ai structurilor de intervenţie şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, şi negociatorul din cadrul Poliţiei.

  Timp de aproape două ore acesta a vorbit cu femeia şi a încercat să o convingă să coboare de pe acoperişul de pe care ameninţa că se aruncă. Sub geamul camerei pompierii au aşezat mai multe saltele, pentru a o salva pe tânără în caz că ar fi recurs la un nou gest extrem.

  După aproape două ore de negocieri forţele de intervenţie au reuşit să o dea jos. În timp ce negociatorul discuta cu tânăra, oamenii legii au reuşit să intre în camera unde se afla aceasta şi să o imobilizeze.

  Doi pompieri au coborât-o pe femeie pe braţe până la echipajul SMURD care o aştepta. Cadrele medicale au transportat-o de urgenţă la spital.

  Printre lacrimi, aceasta repeta obsesiv: „Nu am vrut să le fac nimic! Nu am vrut să le fac aşa ceva”. Ulterior, tânăra a fost internată la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean.

  Sursa: Știri pe surse

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.