marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Femeia bătută de un recidivist în centrul Aradului: „Toată lumea se uita ca și cum ar fi fost o ceartă domestică. Nimeni nu a intervenit”

  de Ioana Costaș | 18 aprilie 2023, 3:08 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Femeia în vârstă de 59 de ani, bătută joi seara de bărbatul de 36 de ani, eliberat condiționat din închisoare la începutul anului trecut, a spus că nimeni nu i-a sărit în ajutor, deși era lume pe stradă, și că toți credeau că este vorba despre o ceartă domestică.

  Victima a povestit că mergea pe stradă și „în dreptul unei treceri de pietoni mi-a apărut un individ în față, care m-a plesnit peste față. Eu am luat-o la fugă pe trecerea de pietoni, el – când a văzut că am luat-o la fugă – m-a ajuns, a început să mă lovească cu mâinile peste față, peste piept, peste cap până am căzut într-un rondou de flori. Deși am strigat ajutor, că nu-l cunosc, pentru că toată lumea se uita ca și cum ar fi fost o ceartă domestică, nimeni nu a intervenit. Când a văzut că am căzut, în loc să se liniștească, omul a devenit mai violent, a început să mă lovească cu picioarele, dar cu o violență ieșită din comun și cred că și cu o piatră. Era lume, era centrul orașului, era o stație de tramvai, o stație de taxi, oameni pe trotuar și nimeni nu a intervenit”.

  Femeia spune că nu îl cunoaște pe bărbat, că scopul nu ar fi fost să-i fure bunurile pe care le avea asupra ei, însă își amintește că acesta avea o ură puternică față de ea și a avut ghinionul de a se intersecta cu el pe stradă.

  „Scopul nu a fost furtul, ci pur și simplu manifesta o ură puternică față de mine. Probabil cineva-l enervase înainte și atunci am avut ghinionul să ne intersectăm pe străzi perpendiculare și m-a atacat pe mine fără motiv. Nu l-am văzut în viața mea, nu-l cunoșteam.  Era foarte, foarte masiv, pentru că cei doi tineri care au alergat după el – care aveau 20 și ceva de ani – nu au reușit să-l prindă. O bătrână de 70 de ani, care a fost la un metru și jumătate de el, a reacționat și a început să strige după ajutor. Cei doi tineri au alergat de pe cealaltă parte a străzii, dar a durat pentru că au traversat două benzi de circulație plus linia de tramvai”, a povestit femeia.

  Aceasta crede că dacă se intervenea mai repede, ea nu ar fi avut de suferit atât de mult: „Am fost diagnosticată cu ruptură de bazin, de femur, am primit în jur de șapte pungi de sânge și atunci când au ajuns băieții de pe partea cealaltă au început să alerge după el, că el s-a speriat și a fugit, poate dacă se intervenea înainte, mai repede, poate că se speria și… Un an de zile nu o să mai pot munci, plus operațiile…”

  De asemenea, femeia spune că ea a fost cea care a sunat la 112 „după 10 minute de când a plecat pentru că ceilalți, deși s-au strâns în jurul meu, erau în jur de 30 de oameni, nimeni nu a sunat la 112. Nu trebuiau să se bată cu el, trebuiau pur și simplu să-l sperie. Taximetriștii care erau alături puteau să claxoneze, puteau să sune la 112, puteau să strige”.

  Femeia a fost supusă unei intervenții chirurgicale la șold – în urma bătăii primite – și este internată pe Secția de Ortopedie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

   

  Citește și: Angajată a Primăriei Arad, bătută de un recidivist pe Calea Iuliu Maniu

  Citește și: Bărbatul care a bătut o femeie în centrul Aradului, eliberat din închisoare în 2022. A fost condamnat pentru tâlhărie calificată și distrugere

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.