miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  FCC Baschet Arad știe când va debuta în campionatul 2020-2021. Liga Națioală de baschet feminin revine la sistemul tradițional

  de Dan Lazăr | 16 iunie 2020, 7:48 AM | Sport | Știri Arad

  0

  Comisia de Competiții a Federației Române de Baschet a transmis primele informații despre sezonul competițional 2020/2021 în Liga Națională de baschet feminin. Competiția care va avea la start și gruparea FCC Baschet Arad ar urma să demareze pe 3 octombrie și se va încheia, în cazul în care toate cele 13 echipe din sezonul trecut se vor înscrie, în 15 mai 2021.

  Indiferent care va fi numărul de echipe înscrise în campionat, se va reveni la formatul cu o singură grupă. Așadar, toate echipele se vor confrunta între ele în dublă manșă pe parcursul sezonului regulat, urmat de play-off și play-out. Data limită pentru înscriere este 15 iulie.

  Sferturile de finală, semifinalele și finala se vor disputa în sistemul „cel mai bun din cinci meciuri”. Finala mică, turneul 5/8, respectiv playout-ul se vor juca în sistemul „cel mai bun din trei meciuri”.

  Perioada de transferuri în LNBF se va întinde din 3 august până cu 72 de ore înainte de startul competiției.

  Arădencele joacă din primul tur în Cupa României

  Cupa României se va juca în dublă manșă, în sistem eliminatoriu. Se vor disputa două tururi, primul în 7/14 octombrie, și apoi se va organiza un turneu Final 4, în 27-28 februarie 2021. Primele două clasate din LNBF în momentul în care sezonul 2019/2020 a fost înghețat Sepsi Sfântu Gheorghe și CSM Satu Mare – vor juca direct în turul doi.

  Tot două românce pe teren

  Pe toată durata unei partide din Liga Națională de baschet fete vor fi pe parchet două jucătoare autohtone, din care cel puțin una va fi eligibilă pentru categoria Under 23. Față de sezonul trecut se mărește numărul de jucătoare non-europene la trei.

  Liga de vară

  În perioada 18 august – 4 septembrie urmează să se desfășoare Liga de Vară. Echipele trebuie să confirme participarea în această competiție până la 24 iunie anul curent, primele trei clasate urmând a beneficia de reduceri la taxele spre FRB.

  13 echipe au participat în sezonul 2019-2020 în singura divizie destinată senioarelor, fiind împărțite în două serii, Est și Vest. Ardealul a avut cele mai multe reprezentante (8, două din județul Covasna – campioana Sfântu Gheorghe și nou-apăruta grupare din Târgu Secuiesc -, și câte una din: Satu Mare, Arad, Brașov, Cluj, Mureș și Bihor), Capitala participând cu două emisare (Rapid și Agronomia), Muntenia tot cu două (Târgoviște și Alexandria), iar Dobrogea cu una (Constanța). Moldova, Banatul și Oltenia nu au avut nicio echipă, deși Iașul, Timișoara sau Craiova sunt centre importante în baschetul feminin juvenil.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.