sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  FCC Baschet Arad a pierdut finala Cupei României. Arădeanca Andra Mandache, principala marcatoare la Sepsi

  de Dan Lazăr | 16 februarie 2020, 10:13 PM | Sport

  0

  Sepsi Sfântu Gheorghe a cucerit, duminică seara, pentru a șasea oară Cupa României la baschet feminin, după ce a învins-o în finală pe FCC Baschet Arad, cu 80-67 (14-24, 35-12, 14-15, 17-16), arădencele cedând astfel onorabil în Sepsi Arena.

  Decisiv a fost sfertul doi, în care gazdele au marcat nu mai puțin de 35 de puncte (!), primind doar 12.

  Nu putem să nu remarcăm numărul mare de aruncări libere de care a beneficiat Sepsi Sf. Gheorghe (29 de „libere”, din care s-au marcat 24), în timp ce arădencele au avut doar 8 (6 marcate). De asemenea, trebuie remarcată diferența mare la capitolul recuperări, gazdele având 43, iar Aradul doar 27.

  Americanca C. Robinson a fost cea mai prolifică jucătoare a FCC Baschet Arad, cu 23 de puncte în urma unor procentaje decente, în timp ce arădeanca ce îmbracă tricoul lui Sepsi, Andra Mandache, a fost coșgetera meciului, cu 24 de puncte, o altă jucătoare în verde, R. Tobin, fiind singura în „double-double”: 11 pct. și 18(!) recuperări.

  Pentru echipa din Arad au mai evoluat: Adrienne Nicole Webb 6 p, 2 rec, 2 pd, Jefimija Karakasevic 14 p, 6 rec, Alina Pop 2 p, 3 rec, 4 pd, Dora Denisa Ardelean 9 p, 1 rec, 3 pd, Brankica Hadzovic 9 p, 4 rec, 9 pd, Veatriki Akathiotou 2 p, 1 rec, 2 pd, Rita Bartok 2 p și Marta Fodor 3 recuperări.

  Astfel, continuă perioada de secetă a clubului arădean, în ceea ce privește trofeele în competițiile interne, în 2014 BC ICIM Arad obținând ultima performanță: Cupa României. Vina și-o împart mult prea puternica Sepsi, dar și (cel) puțin lipsa de inspirație a conducătorilor de pe Mureș în ceea ce privește alcătuirea loturilor..

  Campioana ultimelor sezoane, Sepsi Sfântu Gheorghe a găzduit pentru a patra oară consecutiv turneul Final Four şi cucereşte pentru a şasea oară Cupa României.

  sepsi

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.