FBI oferă un milion de dolari pe „capul” unui român

  de - | 3 August 2016, 9:37 AM | Internaţional

  2

  Mai mulţi români au intrat, în ultimii ani, în vizorul instituţiei americane FBI, cei mai mulţi dintre aceştia fiind acuzaţi de infracţiuni informatice. În prezent, FBI oferă 1 milion de dolari celor care pot ajuta la capturarea unui român dat în urmărire internaţională.

  Zeci de români au fost condamnaţi în ultimii ani în Statele Unite ale Americii pentru infracţiuni ce au fost cercetate de FBI. Cele mai multe cazuri pe care această instituţie la instrumentează împotriva românilor sunt cele de infracţiuni informatice, existând situaţii în care americanii au pus recompense considerabile pentru a captura infractori români. Potrivit Adevărul, un exemplu în acest sens este cel al teleormăneanului Nicolae Popescu, dar în urmărire internaţională de FBI şi pentru capturarea căruia instituţia americană oferă celor care dau informaţii suma de un milion de dolari.

  Popescu este acuzat că ar fi păcălit mai mulţi clienţi de pe site-uri de licitaţii, unde posta anunţuri cu privire la vânzarea unor maşini despre care anchetatorii spun că nu existau în realitate. Mai mult, acesta, împreună cu complicii săi, şi-ar fi deschis conturi în SUA folosindu-se de identităţi false, conturi în care victimele trimiteau sumele de bani pretinse.

  Citeste mai mult: adev.ro

  646x404

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. L-am dat și pe Gucifer…l-au ”sinucis” !Parcă am fi la un film western unde suma pusă pe capul banditului variază în timp, iar cel căutat poate fi predat viu sau..mort pt. suma respectivă ! Oare nu ne va fi rușine de noi ca popor pt. că orice ar fi făcut respectivul cetățean se bucură de apartenența la un popor ce are propriile legi; cum ne putem permite mizeria asta cu extrădarea când..cei care solicită, îl judecă după legile lor, ba chiar elimină fizic ca pe niște muște cu pliciul..Pe ai lor îi ”extrag” și-i ”judecă” rapid la ei, cum au chef iar infracțiunea plasată pe teritoriul românesc este un fapt banal… Cum dracului putem fi atât de neghiobi și pupincuriști?! Nu ne crapă obrazul ?

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.