Față nouă, practici vechi… Bătrâna Doamnă și vechea casă nouă din secularul Aradul Nou (FOTO)

  de Lucian Dănilă | 3 August 2018, 11:11 AM | Recomandările editorilor | Sport

  1

  Aradul a avut mereu ciudățeniile sale. Un oraș cochet, un oraș încărcat de istorie și cu o așezare aproape perfectă din punct de vedere al potențialului economic, suferă de ani de zile din cauza indolenței celor care îl conduc. Nici nu mai putem spune că nu se face nimic, dar ceea ce se face este doar ca să fie făcut și niciodată nu se aplică principiul calității.

  M-am întors aseară pe arena Motorul din Aradul Nou ca să văd noua față a echipei UTA și rezultatul vechilor practici ale administrației acestui oraș după dictonul „faceți ceva ca să fie făcut, dă-o dracului de calitate”.

  Arena „Motorul” arată… colorată. UTA revine la Arad după un an și jumătate de exil la Șiria. Da, arena e vopsită, iarba sintetică este de un verde frumos, iar nocturna a fost pusă ca să orbecăim și să ne călcăm în picioare la orele 23 când am plecat toți cei șase, poate șapte sute de oameni care am asistat la prezentarea noului lot de jucători al echipei UTA, dar și la prezentarea grupelor de copii și juniori ai clubului. Tribunele, care au acum o capacitate de 3.800 de locuri, sunt la același nivel de înălțime pe toate cele patru laturi ale sale, dar la o privire atentă sunt nealiniate. Parcă au fost construite de echipe de pușcăriași care au lucrat în dorul lelii, bucuroși că au scăpat de răcoarea din celulă. Gazonul, dincolo de faptul că are un verde intens, plăcut ochiului, este denivelat în mai toate părțile terenului, liniile nu sunt trasate nici ele foarte drept, iar gropile au fost acoperite cu sute de kilograme de cauciuc mărunțit, cauciuc care la finalul prezentării îl puteai găsi în ghete, în pantofi, în ciorapi, în chiloții, părul și ochii jucătorilor.

  Nu vreau să devin un cârcotaș, dar treaba cu nocturna nu pot să o înțeleg. „E pentru antrenament…”, spun cei care au avut ideea, dar eu mă întreb dacă tot au făcut această investiție, de ce nu au mers până la capăt și să monteze o nocturnă pe care să se și poată disputa în condiții regulamentare un meci de fotbal?

  În ceea ce privește noua echipă a clubului UTA, formată în această vară după ce anul trecut gruparea arădeană s-a salvat cu greu de la retrogradare, încă nu ne putem da cu părerea asupra competitivității. La cât de diluate sunt valorile în acest eșalon fotbalistic numit Liga 2, nu ne-am mira ca UTA să fie între primele 5, dar nicio surpriză nu ar fi dacă iar vedem UTA în zona minată a clasamentului tremurând etapă de etapă să nu ajungă între ultimele cinci.

  IMG 1189

  Cel mai frumos moment al serii a fost atunci când cele două echipe formate din jucătorii arădeni, echipa „albă” și cea „roșie”, s-au aliniat la centrul terenului. Galeria arădeană a început să cânte: „De la Dunăre la Sena…” În același loc cu galeria se aflau copiii și juniorii clubului, care cântau și ei, iar odată cu peluza a fredonat întreg stadionul. A fost emoționant și a fost un semnal că indiferent de vremuri și de eșalon, UTA nu își pierde spiritul, iar acest spirit este dus mai departe de suporteri. Ca dovadă, în prima zi de vânzare a abonamentelor, clubul a vândut deja un număr de 250!

  Și a început meciul. Un joc demonstrativ de 30 de minute, încheiat la egalitate, scor 1-1. Distribuțiile au fost următoarele:

  Roșii: Bodea – Costin, Manea, Benga, Copaci – Enescu, Coulibaly – Cubleșan, Petra, Vădrariu – Pop

  Albi: Orlic – Dan, R. Iuga, Gal, Suslak – Janos, Oprea, Matei, A. Iuga – D. Popa, C. Rus.

  Golurile au fost marcate de Pop, respectiv Janos.

  Au fost prezentați și antrenorii: Ionuț Popa – care aseară nu a mai fost înjurat, Cristian Păcurar și Dan Țapoș.

  Arbitrii au fost Mircea Ardelean, Alina Mihoc și Sorina Betea.

  „Anul trecut am pornit cu o prezentare fastuoasă și am ajuns unde am ajuns. Anul acesta vrem să fim modești și să realizăm mai multe. Ne bucurăm că am venit aproape de casă, nu suntem chiar acasă, dar suntem în Arad. Este bine pentru noi și pentru public, am avut rezultate bune aici. În orașul Arad, în primele trei eșaloane, avem doar o echipă, UTA. Noi suntem echipa orașului, noi reprezentăm arădenii.Avem 5 ani de continuitate la noul proiect, cu două promovări și tot atâtea baraje. Din păcate, am ratat accesul în Liga 1, dar nici orașul nu a fost pregătit. Oricum, după cum se vede, nu este haos, suntem organizați. Avem lângă noi sponsorii fideli și – bineînțeles – Primăria Arad, principalul  nostru finanțator. Acest campionat este foarte important pentru noi, nu există echipe mai bune sau favorite. Lotul este nou, după rezultatele mai slabe de anul trecut a trebuit să schimbăm destul de mult”, (Alexandru Meszar, pentru TV Arad)

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  8 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.