miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  În premieră la fARAD10: I ♥️ DOC – un clasament al celor mai bune zece documentare românești post-’89

  de Special Arad | 16 noiembrie 2023, 8:33 PM | Cultură | Film

  0

  Anul acesta, fARAD împlinește 10 ani, iar pe lângă filmele din program și – ca o noutate – o expoziție de afișe Milton Glaser, evenimentul aniversar vine și cu o inițiativă inedită: un top 10 al celor mai bune documentare românești de după 1989, alcătuit de cineaștii care au participat la fARAD cu filme în program sau ca mentori și participanți în laboratorul festivalului.

  „Încheiem un ciclu doar atât cât să înceapă un altul, cu satisfacția că documentarul a fost, iată, acum un deceniu, o alegere foarte inspirată pentru relansarea cinematografelor de artă din Arad!”, explică organizatorii, invitând arădenii la Cinema Arta în data de 26 noiembrie (duminică), în ultima seară a festivalului, de la ora 18:30, la „I ♥️ DOC – Gala celor mai bune documentare românești post-’89”.

  Moderator al Galei va fi criticul de film Mihai Chirilov (consultantul de programare al festivalului), ceea ce promite o seară pe cât de informală, pe atât de nonconformistă. Vor fi prezenți regizori consacrați, documentariști aspiranți, personalități intelectuale din Timișoara și Arad și, mai ales, publicul orașului, care crește de la an la an.

  Printre invitați se numără scriitorii Adriana Babeți, Cătălin Lazurca (organizatorul Festivalului de Literatură „Discuția Secretă”), Mircea Mihăieș și Vasile Popovici.

  Gala va da posibilitatea arădenilor și să achiziționeze tricouri din ediția specială cu design-ul fARAD al ultimelor trei ediții, realizate de artiștii Ovidiu Hrin, Pulsar Sinaps și Radu Pandele.

  Citește și: Eveniment online în cadrul fARAD10 – „Documentarul și literatura: Un Salon Insula 42” cu Radu Pavel Gheo, Raluca Selejan și Oana Doboși · Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.