miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Fără milă! UTA s-a distrat cu Craiova și termină campionatul pe locul 7

  de Lucian Dănilă | 6 mai 2024, 10:29 PM | Recomandările editorilor | Sport

  1

  UTA a fost fără milă în fața oltenilor lui Adrian Mititelu. O victorie fără dubii, o victorie în urma unuia dintre cele mai bune meciuri pe care le-a făcut gruparea arădeană, o victorie care pune capăt luptei pentru locul 7, primul din play-out, roș-albii având acum 4 puncte distanță de ocupanta locului 8, Oțelul, cu o etapă înainte de final.

  Au fost multe speculații legate de acest meci și nu doar legate de acest meci. Primul a fost cel de la Iași, fostă echipă antrenată de Rednic. A câștigat UTA. Acum se spunea că are Luana Rednic câțiva jucători la Mititelu și să nu uităm ratarea lui Baeten din sezonul trecut în minutul 90. Degeaba, iar a câștigat UTA. Urmează Dinamo, și Doamneeee câte se mai spun deja despre acel meci… Merg pe mâna lui Rednic care a promis că de data asta merge să bată, că oricum îl înjură lumea fie așa, fie așa…

  Astăzi a fost simplu. A fost o demonstrație de cum poți să joci foarte bine fără presiune, cum pot să-ți iasă aproape toate, cum poți să faci spectacol în fața unui stadion arhiplin. Toate astea le-a reușit UTA în condițiile în care Craiova lui Mititelu a arătat jalnic, blazată, neantrenată, fără atitudine, fără nerv, fără combativitate. Craiova de astăzi a părut o echipă a cărei salvare ar putea fi chiar retrogradarea. Ar scăpa-o de chin…

  Luckassen după o centrare perfectă a lui Ezekiel, Rareș Pop după un assist al lui Omondi și Joao Pedro după un atac prelungit au băgat cele trei cuțite în coasta apărării oltene, în timp ce Iacob a reușit câteva minuni în fața atacanților olteni. A marcat și Craiova în finalul jocului, dar punctele deja erau împărțite: toate trei au rămas la Arad. UTA a avut o viteză în plus, poate chiar două sau trei uneori, UTA a avut ambiția de a-și face spectatorii fericiți, UTA a vrut să-și ia rămas bun printr-o prestație de gală în fața celor peste 10.000 de arădeni prezenți la meci, iar spre deosebire de Craiova, UTA a arătat a echipă.

  Tocmai ăsta a fost secretul acestui – până la urmă – succes, acela de a câștiga play-off-ul. Echipa! Echipa formată de Rednic după multe, multe căutări. Dar vom reveni asupra acestui subiect.

  A fost liniștitor, după mult timp a fost liniștitor să vezi Bătrâna Doamnă, la ea acasă, din înaltul tribunei.

  Coincidență sau nu, UTA a câștigat la Iași și a lăsat echipa din Moldova pe ultimul loc. Astăzi, UTA a trecut de Craiova și echipa lui Mititelu a ajuns ea pe ultimul loc. Urmează Dinamo… 

  Iar acel „standing-ovation” pentru Rareș Pop parcă a avut ceva divin în el. Char e iubit acest copil la Arad.

  Mulțumim, UTA, și succes pe mai departe Rareș, oriunde te va duce drumul!

  UTA Arad – FC U Craiova 3-1 (2-0)

  Luckassen 6, Rareș Pop 31, Pedro 66 / Ibrahim 87

  UTA: Fl. Iacob – Căpușă, Stolnik, Conte, Trif (70 Rodrigues) – Mihai (88 Calotă), Vulturar (58 Pedro) – R. Pop (58 Micovschi), Ezekiel, Omondi – Luckassen (88 Iurasciuc).

  Pe bancă: Kucher – Roddrigues, Micovschi, Stahl, An. David, Iurasciuc, Tudorie, Pedro, Calotă, Dragoș.

  Antrenor: Mircea Rednic

  FC U Craiova: Gurău – Negru (46 Mascarenhas), Compagnucci, Lacroix, Padula – Achim (46 Chițu), V. Pop (58 Van Durmen), D. Albu (35 Bahassa) – Baeten, Blănuță, Bauza (69 Ibrahim).

  Pe bancă: D. Enache – Mascarenhas, Kvacic, Lekiatas, Dragu, Van Durmen, Blidar, Bahassa, Sidibe, Chițu, Ibrahim.

  Antrenor: Eugen Trică

  Arbitri: Andrei Moroiță (Ploiești) – Radu Ghinguleac (București), Alexandru Cerei (Cluj-Napoca). Rezervă: Cătălin Roman (Timișoara).

  Camera VAR: Horațiu Feșnic și Doru Lucaciu (ambii din Cluj),

  Observator FRF: Octavian Șovre (Oradea).

  Delegat LPF: Romulus Gabor (Hunedoara).

  clasament 1

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  6 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.