Fără meditații cu profesorii de la clasă. Ministrul Cîmpeanu vorbește despre sancțiuni prin lege pentru cadrele didactice

  de - | 18 May 2022, 8:01 AM | Educaţie

  0

  Profesorilor le va fi interzis prin lege să mai facă meditații cu elevii din clasele la care predau, a anunțat marți ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, precizând pentru HotNews.ro că această regulă ar putea fi aplicată din anul școlar 2022-2023 și că vor exista sancțiuni pentru cadrele didactice care nu o respectă. O astfel de interdicție pentru profesorii din învăţământul preuniversitar este stabilită prin Codul de etică adoptat în octombrie 2018 prin ordin al ministrului Educației, însă nu se respectă.

  „Meditațiile se practică în orice stat european și nu i se poate interzice unui părinte să își dea copilul la pregătire suplimentară.
  Însă, o condiție de bun simț este ca profesorii să nu facă meditații cu elevii de la clasă.
  Vrem să avem relevanța notelor și respectarea conditiilor de etică, iar relevanța notelor are de suferit când un profesor face meditații cu elevii de la clasă”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

  El a spus că o astfel de interdicție va fi impusă printr-o lege care va face parte din pachetul legislativ ce va fi adoptat prin Programul „România Educată”, declarându-se convins că va putea intra în vigoare din anul școlar 2022-2023.

  Citește mai mult pe Hotnews.ro.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.