Fără mască de la 1 august. Regulile la care renunțăm încă din 1 iunie. Anunțul premierului Cîțu

  de Special Arad | 5 May 2021, 8:41 AM | Coronavirus | Naţional | Recomandările editorilor

  1

  Premierul Florin Cîțu a declarat marți că cel mai probabil de la 1 august se va renunța la obligativitatea purtării măștii, însă acest lucru depinde de rata de vaccinare.

  Acesta a susținut că de la 1 iunie ar putea exista încă o serie de facilități pentru persoanele vaccinate, astfel încât restaurantele și hotelurile să poate funcționa la 100% din capacitate pentru cei imunizați.

  „De la 1 iunie putem vorbi de fără masca pe plajă, la munte, dacă mergem în drumeție. Dar putem vorbi de facilități pentru persoane vaccinate. De exemplu, restaurate la capacitate 100% pentru persoane vaccinate. La fel al hoteluri, să fie capacitate de 100% în ceea ce privește persoanele vaccinate”, a declarat Cîțu.

  Ca toate masurile să se aplice cât mai repede, este nevoie ca cel puțin 5 milioane de români să se imunizeze cu ambele doze. Până în acest moment în România au fost administrate peste 5 milioane doze de vaccin, iar peste 2 milioane de oameni au primit ambele doze.

  La Arad, până la ora actuală, au fost administrate doze de vaccin unui număr de 67.666 persoane (cu prima doză) și a fost administrată doza de rapel pentru un număr de 44.106 persoane.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  9 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.