Fără jocuri video înainte de 6 ani, acces la internet după 9 ani

  de Special Arad | 24 septembrie 2018, 3:17 PM | IT

  4

  O lege care vrea să prevină dependența de ecrane se pregătește în Franța. Aceasta este în vizorul autorităților pentru a lupta împotriva expunerii timpurie a copiilor la jocuri video și Internet. Potrivit site-ului PhonAndroid, legea depusă de Catherine Morin-Desailly, senator și președinte al Comisiei pentru Cultură, Educație și Comunicare al Senatului nu se va aplica la ecranele de televizoare.

  Obiectivul acestei viitoare legi este de a încerca să țină copiii, în special pe cei mai tineri, departe de ecranele smartphone-urilor, tabletelor și de PC-uri. Dependența de ecrane poate duce la probleme grave de sănătate pentru copii.

  În plus cele mai multe dintre telefoanele mobile și tablete emit o anumită doză de radiații (SAR). Telefonul emite și receptează unde radio, undele emise, se comportă la fel ca radiațiile și nu sunt benefice sănătății. Sunt normative europene în vigoare care reglementează acest lucru. În Uniunea Europeană cantitatea maximă de radiații emise, permisă de legislație, este de 2 W/kg. Sunt telefoane care emit o mare doză de radiații cum ar fi: Honor 8 cu 1,50 W/kg, Huawei P9 cu 1,43 W/kg sau Apple iPhone 7 cu 1,38 W/kg. Altele în schimb au acest SAR foarte mic. Samsung Galaxy Note 8 cu 0,173 W/kg, Galaxy S7 Edge cu 0,264 W/kg sau Galaxy S9 cu 0,270 W/ kg.

  Această lege vrea să „oblige producătorii de computere, tablete și alte jocuri educaționale care implică un ecran, să indice pe ambalajul acestor instrumente digitale că utilizarea lor poate afecta dezvoltarea psihomotorie a copiilor sub trei ani“. Este vorba în primul rând de dispozitive multimedia cu aplicații și jocuri, pentru copii sau adulți, pentru a exista o conștientizare în rândul părinților. Apar aici smartphone-uri, tablete dar, televizorul nu este cuprins în această propunere.

  În lege se prevăd campanii de sensibilizare și o mai bună comunicare cu privire la această problemă de către autorități. Conform Catherine Morin-Desailly, este prevăzută instalarea de afișe „în toate clădirile administrative, școli și centre medicale frecventate de copii și părinții lor“. Catherine Morin-Desailly dorește, în special, să fie subliniate anumite etape de vârstă, 3-6-9 și12 ani privind accesul la ecrane.

  Păstrați copii departe de ecranele de smartphone-uri, tablete și PC-uri, ținta proiectului de lege.

  •  Înainte de 3 ani: Nici un ecran (smartphone, tabletă, PC), cu excepția unor circumstanțe excepționale.
  •  Înainte de 6 ani: Nici o consolă de jocuri, inclusiv telefon mobil.
  •  Înainte de 9 ani: Fără acces la Internet.
  •  Între 9 și 12 ani: Acces permis la internet, dar sub supraveghere.
  •  După 12 ani: Acces permis de a utiliza singur internetul, dar părinții rămânând vigilenți.

  Pentru a justifica acest proiect de lege, senatorul Catherine Morin-Desailly susține că legea vine în urma „creșterii dramatice a numărului de copii care nu au dobândit încă noțiuni elementare de limbă și au dificultăți de comunicare din cauza expunerii devreme la ecrane. Acest lucru a fost remarcat în studiile unor experți în copilăria timpurie, care au remarcat apariția unei probleme reale de sănătate la copii“.

  Ne întrebăm dacă un astfel de proiect de lege nu ar fi necesar și în România?

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. În România??? … cui îi pasă de lumea reală? Pe noi ne interesează cu cine și cum și-o pun vecinii. Și vrem să facem și lege din asta!
   În România este mult mai important să discriminăm și să talibanizăm comunitățile. De ce? Mai ușor de manipulat … și fiindcă „ăia” nu sunt ca noi. Nu merg la biserica noastră.

   0 voturi
   +1
   -1
   • Esti un maestru al simplificarilor, deturnarilor :).

    Daca ne-ar interesa “cu cine si cum si-o pun vecinii”, am scoate in afara legii homosexualitatea, ne-ar interesa daca vecinii sunt casatoriti (sau a trecut vecinul la vecina si-si inseala amandoi partenerii de viata) – adica am incrimina adulterul.

    Vezi – de asta iti reprosam preaplinul emotiilor: da nastere exagerarilor, jumatatilor de adevaruri.

    0 voturi
    +1
    -1
   • Windows 10 iti da posibilitatea de a limita timpul petrecut in fata Pc-ului…chiar daca nu esti acasa! II faci un orar…de cat vrei tu sa stea si GATA! Tine de intelectul fiecarui parinte! Nu-ti trebuie lege pt asta! Apoi pentru protejarea odraslelor exista acord parental…Digi il are pe toata conexiunea la internet…E FREE si pruncu’ nu poate sa intre pe vreun site inadecvat nici daca sta in cap!

    0 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  1 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.