Fără Domșa, deocamdată, nu se face primăvară! Ambele candidate la șefia CAS Arad au picat proba scrisă pentru că… au picat proba scrisă!

  de Alin Olteanu | 8 mai 2021, 10:31 AM | Administraţie | Știri Arad | Topic special

  1

  Fără Gheorghe Domșa pe lista înscrișilor pentru ocuparea funcției de director general al Casei de Asigurări de Sănătate Arad, la concursul declanșat de fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, pentru reformarea din temelii a acestor „mamuți” județeni, s-au prezentat două doamne. Din motive de GDPR, numele acestora nu a fost anunțat (la fel ca în cazul celorlalți candidați din întreaga țară), așa că, ieri seară, când am citit rezultatele înregistrate la proba scrisă, nu am reușit să descifrăm decât: AR 2856 – 53,40 puncte – RESPINS și AR 2788 – 34,50 puncte – RESPINS. La nivelul întregii țări, doar cinci candidați din 54 au fost declarați admiși și se vor prezenta la proba orală.

  Sincer, pe undeva ne așteptam la aceste rezultate în Arad pentru că, așa cum ne-am obișnuit, nu e prima dată când rezultatele concursului pentru șefia tuturor filialelor județene din țară arată dezastruos. Și nu e nici prima dată când se vorbește despre faptul că politicul și relațiile sunt factorii cei mai importanți în alegerea șefilor acestor filiale județene care gestionează bani cu nemiluita funcție de criterii de multe ori neștiute, doar șoptite la cine și cum trebuie.

  Spuneam că doamnele de la Arad au picat concursul pentru că… au picat concursul. Dar noi mai știm că săptămâna trecută domnul Gheorghe Domșa își aștepta numirea ca și vicepreședinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și că, în cazul în care s-ar fi și întâmplat, urma să se suspende din funcția de director general al CAS Arad, iar pe postul său să fie numit un interimar sau, cum bine am înțeles, o interimară colaboratoare apropiată a sa. Poate sau tocmai de aceea domnul Domșa nu s-a prezentat la concursul organizat la finalul săptămânii trecute… fiind, așa cum știm, un bun și fin cunoscător, ca să nu spunem altfel, al strategiei de numire a șefilor CAS în ultimii „zeci de ani”.

  În fine, ce urmează? Păi e foarte simplu: ori numirea lui Gheorghe Domșa în funcția de vicepreședinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și numirea unui interimar în locul acestuia la șefia CAS Arad, ori un nou concurs…

  Un coleg din redacție ne povestea tuturor, deunăzi, că bibliografia pentru asemena concursuri este atât de stufoasă și de mare încât efectiv trebuie urmată încă o facultate de trei ani, cu studii aprofundate, ca să poți să speri să fi declarat admis urmare a cunoștințelor. Iar dacă nu urmezi această „facultate de bibliografie”, nu ai decât să… faci politică și să îți și faci relații.

  Oricum, acum la final, nu spunem decât o banalitate: șefii deconcentratelor din întreaga țară sunt numiți conform algoritmului politic. Chiar și concursurile sunt câștigate conform algoritmului politic. Așa încât nu ar mai trebui să mire pe nimeni că doar cinci participanți la concursul național CAS au fost declarați admiși, inclusiv cei doi din Arad. Nu credem să nu fi știut dinainte că „Fără Gheorghe Domșa, deocamdată, nu se face primăvară!”.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.