vineri, 8 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Fanii Motörhead vor avea în sfârșit parte de un film biografic despre Lemmy

  de Raluca Medeleanu | 17 iunie 2020, 6:20 PM | Film

  0

  Planurile de realizare a unui film biografic despre viața regretatului basist și solist al formației Motörhead, Lemmy Kilmister, sunt în curs de desfășurare, anunță Metalhead.ro.

  Producătorii noului material vor ca filmul sa fie proiectat la prestigiosul Festival de Film de la Cannes. Noul film se va numi simplu „Lemmy” și va fi regizat de către Greg Olliver (care în 2010 a făcut și un documentar cu același nume). Filmul artistic va fi realizat dintr-un scenariu pe care Olliver l-a scris împreună cu Medeni Griffiths. Casele de producție implicate până acum în realizarea filmului sunt Secret Weapon Films și VMI Worldwide.

  Filmul va cuprinde viața lui Lemmy, începand de la copilaria sa din Stoke-on-Trent până la decesul acestuia.

  Potrivit Wikipedia, Lemmy (al cărui nume real era Ian Fraser Kilmister) s-a născut în 1945, în Ajunul Crăciunului, în cartierul Burslem al localității Stoke-on-Trent, Staffordshire. Părinții lui au divorțat când el avea trei ani, iar micuțul Lemmy s-a mutat, împreună cu mama și bunica, în Newcastle-under-Lyme, iar apoi la Madeley. Când Lemmy avea 10 ani, mama lui s-a căsătorit cu fostul fotbalist George Willis, care avea deja doi copii mari dintr-o căsătorie anterioară, Patricia și Tony, cu care Lemmy nu s-a înțeles.

  Familia s-a mutat apoi la o fermă în orașul galez Benllech, Anglesey, Lemmy comentând în cele din urmă: „Destul de amuzant, fiind singurul copil englez dintre 700 de galezi. Nu a fost cea mai fericită perioadă, dar a fost interesant din punct de vedere antropologic”. A făcut școala la Sir Thomas Jones’ School în Amlwch, de unde a și fost poreclit „Lemmy”. S-a sugerat mai târziu că porecla provenea de la cuvintele „lemmy [lend me] a quid ‘til Friday” („împrumută-mi o liră până vineri”), din cauza pretinsului său obicei de a împrumuta bani pentru jocuri de noroc, deși Lemmy a pretins că nu știa originea numelui.  Puțin după aceea a început să aibă o pasiune pentru muzica rock ‘n’ roll, fete și cai.

  Trupa Motörhead, înființată de Lemmy în 1975, a reușit să vândă peste 15 de milioane de copii ale albumelor la nivel mondial, din care 2 milioane în SUA. Deși trupa e adesea încadrată în curentele heavy metal, speed metal, trash metal, Lemmy a fost întodeauna împotriva unor clasificări de acest fel, el preferând să-și numească creația ca fiind rock ‘n’ roll. Trupa a abordat teme lirice precum dualitatea bine-rău, abuzul de putere, războiul, sexul, abuzul de stupefiante și altele. Denumirea trupei, ortografiată cu umlaut pe al doilea ”o” nu necesită o pronunție specială, aceasta fiind doar o decorație grafică. Întrebat referitor la denumirea trupei, Lemmy a replicat ”I only put it in there to look mean” (L-am pus acolo doar ca să arate amenințător).

  Moartea lui Lemmy Kilmister în 2015 a însemnat și capătul existentei trupei Motörhead.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.