vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Nașul lui Falcă, Traian Băsescu, îi servește finului o „mortală”: „Mi se rupe sufletul când îl văd comasat pe liste comune cu PSD”

  de Special Arad | 22 februarie 2024, 8:55 AM | Politikos

  10

  Traian Băsescu, fostul președinte al României, a vorbit, miercuri seara, la Realitatea Plus, despre comasarea alegerilor europarlamentare și locale și l-a amintit și pe finul său, Gheorghe Falcă. Băsescu a ironizat propunerea unei liste electorale comune PNL și PSD la europarlamentare.

  Întrebat dacă este legală comasarea alegerilor, Traian Băsescu a răspuns: „Nu aș discuta despre legalitate, las specialiștii de la CCR să se pronunțe. Vă rog să mă credeți că, gândindu-mă la Boc, Blaga, Falcă, se rupe sufletul în mine să-i văd comasați pe liste comune cu PSD. Asta e viața și politica”.

  „Este păcat că ne jucăm de-a democrația. Are multe jocuri care se pot face, dar are și rigori. Alegerea președintelui, alegerea parlamentarilor, primarilor, înseamnă elemente de rigoare, care să nu se amestece. Ce înțelege electoratul care merge la locale și europarlamentare…”, spune Băsescu.

  Fostul președinte a mai spus că nu crede că alegerile astea au ceva moral în ele, au doar interese. „Nu este vot liber, este vot calculat. Românii vor fi duși într-un sistem politic astfel încât nimic să nu se schimbe. Dar se va schimba”, a mai declarat Traian Băsescu.

  „Să ai candidați comuni între PNL, în care este Boc, Blaga, Falcă și mulți alții, cu PSD mi se pare ireal. Mi se pare că nu e posibil să ai liste comune”, a spus Traian Băsescu.

  Liderii Coaliției, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au avut, miercuri, mai multe rânduri de discuții, consultându-se inclusiv cu președintele Klaus Iohannis înaintea deciziei oficiale privind comasarea alegerilor europarlamentare cu localele.

  Nicolae Ciucă, președintele PNL, a declarat miercuri că în ședința coaliției de guvernare a fost luată decizia ca formațiunea pe care o conduce să aibă liste comune cu PSD la alegerile europarlamentare. Liberalul a menționat că dezbaterile de azi au ca scop „stabilitatea țării și a guvernării”.

  Iată ce spunea Gheorghe Falcă, în 2020, despre Mihai Fifor și Nicolae Bătrân (fost comandant al IPJ Arad și actual angajat la cabinetul parlamentarului președinte al PSD Arad): Atac virulent al lui Gheorghe Falcă la adresa parlamentarilor Căprar și Fifor, dar mai ales „asupra” fostului comandant IPJ Arad, Nicolae Bătrân

  Falcă, în cartea sa, „Lumini și Umbre”: „Subdezvoltarea e consecința economică a viziunii PSD”

  Și nu în ultimul rând, iată ce scrie Gheorghe Falcă în cartea sa, „Lumini și Umbre”, apărută la Editura Curtea Veche: „PSD este partidul legării de glie a românilor. Această practică înrobitoare, ce ține de o economie rurală a Evului Mediu, este caracteristică PSD. Întregi județe sunt ținute încătușate de decenii de către baronii social-democrați, adică de politicienii care nu-i tratează pe românii din comunitatea lor ca pe niște cetățeni, ci ca pe niște supuși”.

  Din punctul de vedere al lui Falcă, „subdezvoltarea e consecința economică vizibilă a unei astfel de viziuni politice (a social-democraților, n.red.), consecința morală fiind aversiunea PSD-ului față de diaspora românească, adică față de cei care s-au descătușat și au ales să-și creeze un destin mai prosper în altă parte.

  Iar problema PSD nu e doar că acești concetățeni muncesc și câștigă mai bine în alte țări, rămân legați de comunitate și de familiile de acasă, dar complet dezlegați de relația ruinătoare cu partidul-stat, așa cum se manifestă PSD în multele regiuni față de foarte mulți cetățeni”.

  „În răspăr cu fundamentele UE, PSD vizează în continuare la o societate enclavizată, săracă, manipulantă prin pomeni sociale și prin puterea de coerciție a baronilor locali”, finaliza europarlamentarul.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Leneșul' dă la Coitroceni

   Lui Băsescu n-are de ce să i să rupă sufletul, ambele partide emanate din pcr via fsn, vor redeveni același corp comun bolșevic.
   Tot înainte tovarăși!
   După ultima ispravă a cirozei galbene aka PNL, distrugerea zonei economice centru-str. Metianu- piața mare, mai credeți că penelezde este un partid de dreapta!? Unul care în loc să-i apere pe micii producători, meseriași sau comercianți, le-a pus lacăt pe sursele lor de venit,
   La fel ca pesede, și ciroza galbenă urăște mediul privat, exemplul concret îl aveți în noile taxe și impozite introduse de această alianță de impostori.

   +6 voturi
   +1
   -1
  2. In acest an 2024 România va avea un cuvânt de spus prin prezenta la vot !!! Veți vedea o schimbare in clasa politica care ne conduce de 30 ani !!!! Romania sa saturat de Falaca hotu tâlharu care deține județul Arad , Seculici care are influența asupra justiției la București si o sa vadă acest grup infracțional organizat ca drumurile lor va fi adus pe strada 6 vânători !!!!. Așa sa ne ajute Dumezeu !

   +5 voturi
   +1
   -1
  3. A-ți văzut noul hashtag construim al jenibililor galbeni locali, ce au pus ei în poza aia nu ajunge nici la unghia mică a lui Bolojan singurul cu coloană ce s-a opus sa fie sclav pesedist.
   Bolojan are în execuție în Bihor centuri de 4 benzi pentru fiecare oraș din județ.
   Iar la noi atâta se laudă cu bășina aia cu stropi de 2 benzi centura de sud-est de parcă ar traversa cosmosul.
   Efectiv sunt disperați pentru ca știu ca doar au furat și ce a mai rămas au construit iluzii, la fonduri UE atrase Aradul a adus cele mai puține din regiune, sper din tot sufletul să-și piardă mandatele și Cionca și Bibart.
   Ce a făcut Grindeanu pt Timișoara de ex?
   A aprobat finanțări adică bani pentru Autostradă si calea ferata de legătură cu Serbia.
   A deblocat ai se lucrează la centura în regim de autostrada în jurul Timișoarei.
   Extinderea aeroportului și cale ferata nouă până la aeroport.
   Cale ferata reconstruita către Arad și Caransebeș.
   Pod peste Mureș la Cenad vor avea și ei granița nouă cu Ungaria.
   Stadion nou de 30 de mii de locuri aprobați banii în guvern pe lângă cel de 10 mii de locuri început Fritz.

   +1 voturi
   +1
   -1
  4. Doi indivizi a caror nume vor fi scrise cu litere negre si vor fi omise din istorie,ambii fiind profitori ai revolutiei,desigur alaturi de altii de teapa lor…Sa isi rumege averile si sa nu aiba parte de ele,caci au fost dobandite pe cai ilicite.In rest,numai urari de bine si succesuri.

   +4 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.