Falcă, între două mari iubiri: fosta și viitoarea… Războiul emisferelor. Stelică, tu nu pleca Stelică!

  de Lucian Dănilă | 3 iulie 2018, 4:26 PM | Pamflet | Recomandările editorilor

  1

  Personaj controversat, personalitatea lui Gheorghe Falcă este uneori contestată chiar de propria-i conștiință. Nu îi place fotbalul dar îl joacă, nu îi plac meciurile dar participă la unele dintre ele, nu îi plac fotbaliștii dar se fotografiază cu ei, nu îi plac stadioanele și drept urmare le demolează.

  Dar oare ce îi place lui Gheorghe Falcă? O prietenă îmi vorbea zilele trecute despre o comparație între femei și bărbați. Se referea la faptul că multe dintre femei mimează orgasmul, la fel cum mulți dintre bărbați mimează o… relație. Cam așa este și Ghiță, un fel de mim. El mimează că face un stadion, mimează că joacă fotbal, mimează că face ceva pentru Arad, mimează că este căsătorit în timp ce soția lui își consumă benzina pe ruta casă – tribunal intentând tot felul de procese de divorț, mimate și alea…

  Falcă se contestă singur. E din cauza celor două emisfere ale minții sale, emisfera stângă și cea dreaptă. Dacă la una îi e bine, cealaltă jap, îi dă una peste cap: „păi măi Ghiță, dar mie ce mi-ai spus?” Un veritabil mim al relațiilor, Ghiță nu duce mult, abandonează repede… S-a îndrăgostit pe la mijlocul lui mai de Japonia, țara care l-a purtat prin viitor, i-a arătat cum e să o iei razna și cum oamenii anilor 2314 nu vor mai avea nevoie de creier pentru că tehnologia va gândi în locul creierelor. Pe acest considerent noi suntem siguri că Falcă a fost în viitor și a rămas acolo… El e trecut de anii 2300…

  Nu-i place fotbalul, dar i s-a părut că dă bine dacă se uită la meciul Japonia – Belgia de la Campionatul Mondial. El a fost 12, alături de Bogdan Stelea, fostul portar al naționalei lângă care s-a și fotografiat. Un adevărat război al emisferelor a pornit brusc în mintea lui Falcă. Unii îi spun „samuraiul”, dar pentru el Japonia este deja o… fostă. S-a îndrăgostit brusc de Belgia, țara visurilor sale, țara în care își vede – pentru noi – viitorul apropiat, de europarlamentar, viitor care pentru el este deja trecutul îndepărtat, fiind nevoit să se întoarcă de la 2300 la 2019… Emisfera stângă îi spunea să se bucure la golurile „samurailor”, în timp ce emisfera dreaptă a creierului său îi tot șoptea: „Belgia! Beeelgia! Beeeeelgiaaaa!”

  Și uite așa s-a mușcat de limbă la fiecare reușită plecând îndurerat de la meci cu cinci beșici, una dintre ele, cea din ultimele secunde ale meciului, fiind adâncă rău. Nu știa săracul cu cine să țină, cu fosta sau viitoarea.

  El a fost 12, adică în plus pentru că fotbalul se joacă în 11, atât de 12 încât a plecat pe la ora 12 acasă, scos de la minus 5 grade Celsius, cu mintea înghețată, nedumerit pe care să o aleagă: pe fosta sau pe viitoarea, la fel cum nici acum nu știe unde e, în prezent sau în viitor…

  Astăzi, după 12, l-a chemat pe Stelea la el. I-a arătat și lui viitorul… „Am primit azi vizita lui Bogdan Stelea, prezent la Arad cu ocazia Caravanei Bergenbier Eu sunt 12. Cu această ocazie, i-am prezentat fostului portar al generaţiei de aur proiectul de modernizare al Stadionului UTA”, scria Falcă pe Facebook despre stadionul care va fi finalizat probabil în 2319, toamna, într-o zi de joi, seara…

  Stelică, nu pleca Stelică! Rămâi cu noi e sfatul nostru, că ale lui, și fosta și viitoarea, nu-s decât niște fata morgana. Sunt doar în mintea lui. Una în emisfera stângă, cealaltă în emisfera dreaptă.  Iar stadionul, Stelică, și noi îl vedem, dar nu e… E din altă eră, dragă Stelică.

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Foarte bun articolul dar cred ca sau ars de mult microciourile sa dus în Japonia a crezut ca le adaptează samurai dar nu prea au reușit și iau dat totul peste cap și da ai dreptate trăiește în anul 2300 și pentru el totul e perfect asa vede el lucrurile în momentul de fata.
   Trist.

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.