Anamaria Jitea și al ei „Drum. 2.0 – jurnalul unui profesor de țară”. Lansare de carte la Bibliotecă

  de Special Arad | 18 October 2022, 5:59 PM | Cultură

  0

  Biblioteca Judeţeană „Alexandru D. Xenopol” Arad vă invită vineri, 21 octombrie 2022, începând cu ora 18:00, în cadrul Secției de Artă și Multimedia „Sabin Drăgoi”, la o nouă lansare de carte, prilejuită de lansarea celui de-al doilea volum semnat de profesor Anamaria Jitea, „Drum 2.0 – jurnalul unui profesor de țară”.

  Anamaria Jitea s-a născut în 1 august 1972 la Câmpina, judeţul Prahova. Începând cu anul 2020, este profesoară de religie la mai multe școli din județul Arad: Târnova, Chier, Dud, Conop, Odvoș, Milova și Petriș. După volumul de debut „Drum, jurnalul unui profesor de țară”, Anamaria Jitea continuă, perseverentă, notările în jurnalul întâmplărilor de zi cu zi în școală, prezentându-le publicului cititor arădean într-un al doilea volum „Drum 2.0 – jurnalul unui profesor de țară”, o adevărată radiografie obiectivă, plină de dragoste, dar și de durere, a realității sistemului educațional din comunele și satele românești. Acest volum secund cuprinde însemnările din prima parte a anului școlar 2021-2022, încheindu-se cu gândurile și emoțiile trăite de autoare până la data de 31 decembrie 2021.

  Alegând spațiul Bibliotecii arădene nu din întâmplare, ci din dragoste pentru carte, apropierea de lectură și formarea deprinderii de a citi –, Anamaria Jitea își lansează cel de-al doilea volum, alături de prieteni dragi sufletului, cartea fiind prezentată publicului cititor de pr. prof. Călin Teuca, evenimentul cultural fiind moderat de preot Gabriel Ioan Vladu, Biblioteca Judeţeană „Alexandru D. Xenopol” Arad, alături de Adelin Călean, un tânăr elev al Școlii Gimnaziale „Ștefan Cicio-Pop” din Conop, care va prezenta iubitorilor de frumos, artă și cultură, 10 picturi personale într-o inedită expoziție personală.

  Evenimentul cultural face parte din proiectul spiritual-cultural „Prietenii de Vocabular – Educație prin Relație”, derulat pe tot parcursul anului și inițiat de Parohia Ortodoxă Zimand Cuz, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad și Asociația „D.RE.P.T” – Dezvoltarea Resurselor pentru Toți.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.