Falcă și-a arătat „respectul” față de zeci de părinți și profesori prezenți la CLM: a fugit de gura lor în mijlocul ședinței (VIDEO)

  de Andrei Fuliaș | 26 ianuarie 2017, 5:39 PM | Administraţie | Recomandările editorilor

  5

  Unul dintre subiectele arzătoare din ultimele zile a fost cel legat de desființarea unor școli prin comasarea lor cu altele. Au fost multe discuții pe această temă, actorii principali fiind elevii, părinții și profesorii, iar politicienii au speculat această chestiune și s-au postat rapid de o parte sau de cealaltă.

  Nu este prima oară când se discută despre fuziuni între anumite instituții de învățământ și nici prima oară când politicienii speculează acest subiect. Dacă acum primarul Falcă și liberalii au fost cei pro-fuziune, în vreme ce pesediștii erau împotrivă, în trecut lucrurile au stat invers. Cum spuneam, un subiect sensibil și speculat politic, asupra căruia s-a discutat mult în ultimele zile.

  Nu mai departe de ieri, Primăria Municipiului Arad anunța, printr-un comunicat de presă, că acest proiect va fi retras de pe ordinea de zi a ședinței de astăzi, pentru continuarea dezbaterilor asupra organizării rețelei școlare. Cu toate acestea, aproximativ 40 de profesori și părinți au fost prezenți astăzi la ședința Consiliului Local Municipal. Timp de jumătate de ședință toți aceștia au stat cuminți, fără a vocifera, undeva în partea din spate a Sălii Ferdinand. Am putea spune că ședința a fost una specială, având în vedere că a participat și primarul Gheorghe Falcă, după aproape jumătate de an. După votarea mai multor proiecte aflate pe ordinea de zi și după ce aleșii s-au „înțepat” unii pe ceilalți pe tema Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, primarul Gheorghe Falcă s-a ridicat și a părăsit ședința, probabil și ușor iritat de atacurile politice ale adversarilor, dar și de faptul că părinții și profesorii au aplaudat la scenă deschisă (de vreo trei ori) intervențiile consilierului social-democrat Beniamin Vârcuș. Motivul „oficial”, susținut de către consilierii liberali, pentru care edilul a părăsit plenul ședinței a fost acela că ar fi fost așteptat de către un investitor pentru a semna câteva documente. Nici n-a apucat să iasă din sală Gheorghe Falcă, și din partea părinților și profesorilor a început larma. Aceștia s-au înfuriat fiindcă veniseră să dezbată, împreună cu aleșii, problema unificării școlilor și, chiar dacă proiectul a fost amânat, sperau ca discuțiile să aibă loc la „Diverse”.

  Imediat ce primarul a plecat în biroul său, părinții și profesorii, vădit nemulțumiți de gestul acestuia, au început să părăsească și ei sala, lucru care poate fi observat pe materialul video atașat acestui articol. Aceștia au rămas pe holurile Palatului Administrativ, unde au început să discute și să pună problema de o altă manieră: „Mergem peste el în birou”. Alături de aceștia se afla și deputatul Adrian Todor (PSD), care a speculat întreaga poveste și care, într-adevăr, în ultimele zile i-a tot „montat”. Singurul liberal care s-a arătat dispus să stea de vorbă cu părinții și profesorii prezenți și să asculte doleanțele lor a fost deputatul Glad Varga.

  Între timp, dinspre cabinetul primarului a venit un apel, care îi îndemna pe cei prezenți la calm și prin care aceștia erau chemați să discute cu edilul. Probabil că Gheorghe Falcă și-a dat seama că gestul pe care l-a făcut nu a fost unul demn, de respect și că ar fi cazul să calmeze spiritele. Zis și făcut! Tot grupul s-a îndreptat spre biroul primarului, de unde, au fost direcționați către Sala Regina Maria, fiindcă erau prea mulți. La nici cinci minute după ce grupul a ajuns în sala indicată de unul dintre consilierii primarului, edilul și-a făcut și el apariția pentru a purta discuții cu cei prezenți.

  Având în vedere că presa nu a fost invitată să ia parte la aceste discuții, mărturisim că nu știm exact ce s-a discutat, dar cu siguranță vom afla. În același timp, rămâne de văzut cum va fi soluționată această problemă, dacă și când va fi repus proiectul respectiv pe ordinea de zi a CLM. Și ce va conține.

  Distribuie articolul

  Comentarii

   • Dragă Roxana, după cum vezi, chiar și în articol am specificat că primarul a discutat până la urmă cu oamenii în Sala Regina Maria. Dar toate astea s-au petrecut după ce oamenii au izbucnit nervos și la presiunea lor.

    În același timp, la finalul acestui articol am specificat faptul că presa nu a fost invitată la discuție, motiv pentru care nu știm exact ce s-a discutat, dar că așteptăm să vedem cum va fi soluționată problema.

    Adică ceea ce zici tu în comentariu, noi am zis în articol.

    Cred că doar tu erai dezinformată, fiindcă n-ai citit articolul înainte de a comenta, sau dacă l-ai citit, înseamnă că n-ai înțeles nimic din el. :)

    +11 voturi
    +1
    -1
  1. Articolul scrie exact ceea ce s-a întâmplat nu a fost dezinformare cu absolut nimic dacă nu ați participat doamna Roxana nu aveți de unde sa știți și dacă ați fost înseamnă că nu ați fost cu noi.Intradevar discuția s-a încheiat cu promisiunea primarului de a anula cel puțin fuziunea școlii gimnaziale Caius Iacob cu Liceul Caius Iacob.Multumesc

   +10 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.