Falcă, oprit la VaNa Curtici! A vrut să fugă din țară, după ce aseară a înjuMghiat de șase ori liNba română

  de Lucian Dănilă | 14 februarie 2019, 12:38 PM | Pamflet | Topic special

  5

  Cu sănătatea vraiște, primarul Falcă trece prin momente grele. Începutul de an a fost nefast pentru el, iar cel mai apelat număr de pe telefonul său a fost 112. După episodul București, cu acel selfie pe targa din ambulanță, Falcă s-a întors la Arad și a făcut o nouă criză. De data aceasta o criză de… încheietură.

  Pus să semneze ca primarul, lui Falcă i s-a blocat încheietura de la mâna dreaptă. Se pare că dragostea îi creează și ea probleme, asta pentru că tot e Valentine’s Day. De când și-a găsit iubită nouă (n.m. așa se vorbește prin târg), primarul nu mai este obișnuit cu efortul și nu-i mai rezistă mâna. Astfel că a lansat o invitație arădenilor doritori să-și testeze rezistența mâinii. Grav și cu fetișurile astea… Poate a vrut în grup…

  Sătul de viața în satul nostru cu blocuri, vizionarul Falcă s-a gândit să candideze la europarlamentare. Astfel, nici viziunile sale nu mai sunt ce au fost… Au devenit euroviziuni. Și așa ne-am trezit la Arad cu „Eurovizionul”, spectacolul care l-a avut în epicentrul său chiar pe vizionarul Falcă, cel care vrea să se facă în acest an eurovizionar la Brucsles (n.m. Bruxelles în accepțiunea primarului). A luat la el plicul cu invitații, i-a cărat moca la Polivalentă pe toți trepădușii din partid, dar de aici s-a ales cu o altă criză. Tot de încheietură. De la atâta împărțire…

  Săptămâna asta, primarul a mai făcut o criză. De data aceasta s-a lăsat cu o victimă. Se știe că lui Falcă nu-i plac limbile. Engleza-l enervează la culme, italiana nu-i place că trebuie să gesticuleze din încheietură. Aceeași încheietură… Franceza-i demodată, spaniola e doar pentru cei macho, iar germană nu vrea să învețe pentră că a auzit că nemții îi spun „das Rathaus” la Primărie, în traducere: casa șobolanului. Păi în Arad, orașul pe care-l conduce, șobolanii nu au o casă pe centru, ei au tot centrul orașului…

  Dar cel mai certat este cu limba română. Relația dintre Falcă și limba română suferă încă din frageda-i copilărie. De mic se enerva când trebuia să pună punctul pe „i”, de aceea și-a jurat că el nu va scrie niciodată cu doi „i”. Uni dintre prietenii săi nu au înțeles niciodată această aversiune a sa.

  „Când eram în  clasa a doua, Ghiță, cum îi spuneam noi, și-a rupt stiloul de nervi că l-a pus tovarășa învățătoare să scrie o pagină întreagă cuvântul unii, cu doi de i. Îl enerva punctul. Când a ajuns acasă l-a bătut maică-sa. Nu din cauză că nu știa să scrie, ci din cauza stiloului. Era chinezesc. I-a cumpărat alt stilou, tot chinezesc, dar nu a mai avut bani de ghiozdan și din acel moment Ghiță venea la școală cu caietele într-o pungă de un leu. Până a crescut mare tot cu pungi din alea l-am văzut ”, spune Viorel, coleg de clasă cu Falcă.

  „Unii” nu a fost singura problemă din relația lui Falcă cu limba română. Dorind să facă economie la cerneală, Falcă a renunțat să mai scrie cu „M”. A preferat în locul acestuia litera „N” pentru că are o liniuță în minus. Plecat cu mama lui la oraș, la Timișoara, ca să se înscrie la facultate, în momentul în care a văzut pentru prima dată tramvaiul a exclamat: „Uite, mamă, trenul!”. „Nu e tren, Ghiță dragă, e tramvai”, i-a spus mama sa, moment în care Ghiță a corectat-o: „Tranvai, mamă… tranvai”. Și tranvai a rămas…

  Aseară, într-o criză de nervi, Falcă a înjunghiat de șase ori liNba română. „Am găsit liNba română în stare de inconștiență. Avea mai multe plăgi înjunghiate provocate cu un cuțit de bucătărie și se pare că a pierdut mult sânge. Nu știm încă mobilul acestei tentative de crimă dar vom continua cercetările”, spune procurorul de caz, Lică Pesedescu.

  Transportată cu ambulanța la secția UPU de la Arad fără a-și face selfie, liNba română a fost apoi transferată cu elicopterul SMURD la Spitalul Județean din Timișoara. Medicii sunt rezervați în privința șanselor ei de supraviețuire.

  „Unul dintre motive se pare că ar fi chiar gelozia. Ghiță a aflat că liNba română ar avea o relație cu Marin Lupaș, cel care s-a folosit de ea pentru a face o postare pe Facebook”, ne spune un apropiat al lui Falcă. Tot de la acesta am aflat că singurele limbi care-i plac lui Ghiță Falcă sunt cele pe care i le dau colegii din partid la ședințele la care vorbește numai el, pe liNba lui.

  Doctorul în comunicare Gheorghe Falcă a vrut să părăsească aseară România prin vama Curtici, loc preferat de falșii doctori în tentativele lor de a părăsi țara. Vameșii din Curtici s-au dovedit a fi foarte vigilenți și, după ce săptămâna trecută l-au prins pe falsul doctor italian Matteo Politi, aseară l-au reținut și pe doctorul Falcă. În momentul reținerii, Falcă nu a vrut să dea nicio declarație, dar repeta într-una: „Pesedeul e de vină…”

  Din informațiile noastre, Gheorghe Falcă v-a fi traMsferat în această după-amiază la București, acolo unde va fi audiat de Viorica DăMcilă.  

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. …. in adancuri infundata… Nu veti plange-atunci amarnic, ca vi-i limba prea saraca?
   Io am sitat gintro poezie.
   Dapai drajilor ge la ziaru aesta incelijent. Ba jurnaliscilor da elita mondiala. Dapai mie numi plase da falca ca nu preai bun ca tare fase prostii si nu sa scie cu banii pai ca si cu limba nosta nu sa scie. Dapai ca io nus policisian ca uratumi da ii ca nu fase iei bine pantru ROMANIA ninica si numa pantru folele lor. Da mnie mai mult nuni plase da voi da la ziaru aista ca tare va mai “bateti joc de oameni” si de sei care iubasc tara nosta. Si io va mai spun gi se nuni plase da ziaru aista: ca jurnalisci vosti tare multa carte au si ca tare incurajeaza pa acele parcige progresisce acele cares tare moderne da nu mai stiu da capu lor care zic ca tat sei in afara tarii ii mai bun sin romania ninica nui bun. Acuma ma iertati ca io nu ma prisep ase ge bine si io sciu ca nu publigati aiste ce scrisai da io numa vrusai sa va zic ca dora ieste gemocrasie si avem gerept ge exprimare libera. Atunsea tata lume sa traiti in pace sa siti mai buni uni cu alti da si mai ingaduitori!!! si sa nu va mai sertati. Si sa nu mai urmariti interese straine in tara noastra frumoasa.

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.