duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Falcă, acționar la CFR Cluj? A fost mult abur azi noapte și mulți au mai fost cei aburiți

  de Lucian Dănilă | 19 mai 2024, 11:36 AM | Sport | Topic special

  8

  O știre care are un iz de „senzațional” a făcut azi noapte rondul publicațiilor sportive din țară. „Falcă, acționar la CFR Cluj”, cam așa sunau titlurile, iar în prima fază părea o anecdotă, o glumă despre un personaj care, în fotbal, mereu a fost o glumă, dar de cele mai multe ori una care, la Arad, a stricat bunul mers al lucrurilor.

  Apoi, un telefon primit de la Fanatik.ro a bulversat puțin apele. Apelul telefonic de la Horia Ivanovici nu a venit deloc întâmplător, fiind destul de evident că el a făcut parte din regie. O regie plecată tocmai din loja arenei din Gruia în care se afla Falcă…

  O chestie „la mișto” a ajuns la nivelul de știre de prima pagină. De la o glumă de genul „hai să te fac acționar”, s-a ajuns la această știre. Cu Neluțu Varga lângă el, lui Gheorghe Falcă i se împleticea limba în gură la orice cuvânt îl rostea în direct la Fanatik. A fost greu aseară în loja arenei din Gruia… El ar fi spus azi noapte că este acționar și la Manchester United sau PSG. Nu îi era greu, doar a avut o seară minunată, cum a spus.

  A fost mult abur azi noapte, și pe mulți a mai „aburit” așa cum o tot face de 20 de ani încoace. Dacă este vreun personaj politic care să fie campion în arta disimulării, acela este chiar Gheorghe Falcă. El este mereu acolo unde nu e și nu este niciodată acolo unde pare sau se crede a fi. La cât „arici la buzunar” are, Falcă nu va scoate niciodată vreun leu pentru a investi într-un club, mai ales un club cum e CFR Cluj, mereu „pe gaură”, un club cu peste 20 de milioane de euro datorii tocmai la prietenul său, Neluțu Varga.

  falca meszar

  Foto: Falcă a fost și va rămâne „păpușarul” clubului UTA

  În schimb, Falcă e acolo unde nu recunoaște că e. E cel care manevrează clubul UTA după bunul plac și căruia i-a pus piedică în drumul spre normalitate. Deși nu recunoaște, el a fost cel care a pus punct negocierilor cu grupul de investitori care a dorit preluarea clubului arădean în 2022 tocmai pentru că Simion Apreutese și ceilalți trei din grup, Cătălin Juncan, Rudi Vizental și Marius Grada, nu doreau implicarea politicului în conducerea grupării arădene. Iar Falcă cerea nu mai puțin de 30 de procente în noua societate. Nu pe banii lui, pe banii Primăriei…

  Atunci cum am putea crede că vreun leu din banii din buzunarul său ar merge la CFR? Sau cum ar putea Falcă să fie acționar la un club rival celui controlat de Emil Boc, Universitatea Cluj?

  Este destul de trist să-l auzi pe Falcă că a fost în toate marile deplasări externe ale celor de la CFR, iar cu UTA nu a făcut nicio deplasare. Este trist să-l auzi vorbind despre performanțele celor de la CFR în Europa, iar UTA nu deține licență UEFA deși și-a câștigat sportiv dreptul de a se bate pentru o participare europeană, iar stadionul „Francisc Neuman” nu este nici el omologat pentru competițiile europene.

  Nu, Gheorghe Falcă nu este acționar la CFR Cluj. Este doar cel care în continuare controlează clubul UTA și care-l ține gruparea arădeană dependentă de robinetul banului public, refuzând să lase ușa clubului deschisă capitalului privat.

  Iar la final, la o întrebare trimisă de Special Arad în care i se cere un răspuns dacă este sau nu acționar la CFR Cluj, în această dimineață Falcă a trimis un răspuns scurt: „nu sunt”.

  Citește și:

  Mutare suspectă în fotbal: Europarlamentarul PNL, Gheorghe Falcă, este noul acționar al CFR Cluj

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Era beat , cum a fost și în toți anii primar în Arad.
   Prostind-ui pe arădeni așa beat cum era inclusiv pe SCU .
   Asta e valoarea politicianului român din păcate oameni de valoare nu sunt lăsați de acesti capusari
   Partidul e ca pe vremea PCR -ului cei mai prosti sunt cei mai buni.

   +19 voturi
   +1
   -1
  2. Dacă Bibi pierde primăria la alegerile din 9 iunie, Falcă devine un fost și odată cu diminuarea influenței dată de pierderea PMA toate șmecheriile peneliste ale corupției și prostelii din Arad au toate șansele să se spargă și să apară o șansă de revenire pentru groapa asta numită Municicpiul Arad.
   Altfel sloganului Numai Uta … rămâne o simplă abureală și susținătorii ei devin ”decât” niște papagali.

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.