Fake News de nivel… academic! O investigație realizată de Scena9 scoate la iveală că Eugen Simion nu a fost premiat cu „Nobel”

  de Special Arad | 16 January 2019, 10:43 AM | Dezvăluiri | Fact check | Naţional | Recomandările editorilor

  0

  Academia Română anunța, luna trecută, că academicianul Eugen Simion a primit „medalia Nobel pentru Filologie”, o distincție pe care ar mai fi acceptat-o în anii trecuți stele culturale precum Umberto Eco și Noam Chomsky. Comunicatul emis de Academia Română a fost preluat de toată mass media românească, fiind luat – evident – drept informație veritabilă.

  Cu toate acestea, jurnaliștii de la Scena9.ro au început să scormonească, iar în urma unei investigații au descoperit că premiul este doar o păcăleală pentru savanți, „pusă la punct de un francez pasionat de Jules Verne și vampiri”.

  Citeşte întreaga investigație pe Scena9: „Nobelul fals care a păcălit Academia Română”

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.