joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Faimosul Orient Express a oprit în Gara CFR Arad | Video

  de Raluca Medeleanu | 28 august 2017, 9:09 PM | Știri Arad | Video

  1

  „20 de vagoane, pline cu turişti de toate vârstele. Preţul călătoriei de la Paris până la Istanbul, cu opriri de câteva ore, în oraşe reprezentative ale Europei, porneşte de la 6.000 EUR şi merge până la 10.000 EUR. În România, Orient Expressul opreşte la Sinaia, unde turiştii vizitează staţiunea, Castelul Peleş şi Pelişor şi li se serveşte o masă tradiţională românească”, scrie arădeanul Sorin Lammert care a surprins ieri noapte, 27 august, la ora 23:55, faimosul tren Orient Express oprind în Gara CFR Arad (vezi video).

  „După 134 de ani, celebrul tren de epoca Orient Express traverseaza din nou România. Povestea lui începe la 4 octombrie 1883, când pleca în prima sa călătorie, din Gare de Strasbourg (Paris), cu destinația Istanbul. (…) Fiecare vagon, construit în anii 1920, are propria poveste legată de numele unor regi sau al unor celebrități. Vagoanele au fost reabilitate și asigură tot confortul și luxul călătorilor. Cristal venețian, tapiserii orientale, porțelanuri chinezești și piese de mobilier din cedru sau lemn de trandafir, totul a fost restaurat pentru ca Orient Express-ul să arate ca odinioară”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a CFR Călători.

  Potrivit Agerpres.ro, în tren se află 98 de pasageri și 44 de membri ai staff-ului care depun toate eforturile pentru a face ca fiecare turist să aibă parte de o călătorie perfectă.

  (foto/video: Sorin Lammert)

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.