Facturile la apă și canalizare cresc. Pecicanii vor plăti cu aproximativ 10% mai mult

  de Andreea Daniela B. | 23 July 2021, 11:16 AM | Administraţie

  0

  În ședința ordinară care a avut loc ieri, 22 iulie, la sediul Primăriei Pecica, s-a votat scumpirea apei potabile și al tarifului canalizării: „Proiect de Hotărâre nr.103 privind acordarea unui mandat special reprezentantului U.A.T. Pecica în A.G.A.A.D.I Apă Canalizare județul Arad, să aprobe în numele și pe seama U.A.T. Pecica prețul la apă potabilă și tariful la canalizare propuse de operatorul regional-societate Compania de Apa Arad S.A”.

  Aceasta nu a trecut fără reproșuri, însă într-un final lucrurile s-au finalizat cu ridicarea prețurilor. Chiar dacă unii dintre consilieri nu au fost de acord cu această scumpire, ajungând la concluzia că în curând apa va deveni un lux, proiectul a trecut de votul acestora și astfel urmează să devină realitate probabil de la următoarea factură. Concret, scumpirea înseamnă aproximativ 10% din prețul curent.

  „Nu suntem de acord cu majorarea prețului apei potabile și canalizării. În ritmul acesta apa o să fie un lux”, a spus consilierul local Gheorghe Sabău.

  Astfel, dacă până acum prețul apei potabile era de aproximativ 3,55 lei, iar tariful la canalizare-epurare în jur de 3,80 lei, ambele cresc cu aproximativ 30 de bani pe metru cub. Deci, noul preț al apei potabile este de 3,88 lei, iar tariful canalizării ajunge la 4,10 lei.

  canal

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.