sâmbãtã, 20 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Facem Bine și ATLAS lansează un helpline pentru victimele violenței

    de Special Arad | 16 iunie 2021, 12:05 PM | Naţional

    0

    În urma promulgării recente de către președintele Klaus Iohannis a LegiiBrățărilorElectronice de Monitorizare a agresorilor, Facem BineșiATLASlansează un helpline pentru victimele violenței, menit să le încurajeze să vorbească despre situația în care se află cu specialiști licențiați și verificați, la linia telefonică 0371 709 977 disponibilă 24/7.

     

    Ordinele de restricțieîmpotrivaagresorilor, susținute de monitorizarea electronică

     

    ÎnRomâniaîn care o femeieestebătută la 30 de secunde,iar 60% dintreromâniconsiderăcăviolențaîmpotrivafemeilorestejustificată, înultimulan21.600 de femei au cerutajutorulînsituații de violențădomestică,iar 8.393 dintreele au beneficiat de ordine de restricție împotriva agresorilor lor. Cu toateacestea, preapuținefemeivorbescșimaipuțineapelează la autorități,căcidoarordinele de restricție nu le protejau de fiecare dată de agresori.

     

    Legea Brățărilor Electronice de Monitorizare a agresorilor prevede înființarea Sistemului Informatic de Monitorizare Electronică (SIME) și stabilește că dispozitivele vor fi montate pe gleznele celor supravegheați, iar în cazul unei alerte, polițiștii vor putea intra în casa celui urmărit fără acordul său.

     

    Suport de la specialiștilicențiați și verificați, disponibil 24/7

     

    “Tăcerea ta estearmalui” este o campanieFacem Bine susținută de ATLAS, careîșipropunesăîncurajezemaimultefemei, victime ale abuzului domestic, sărupătăcereașisăcontactezespecialiștii ATLAS, psihoterapeuțicuexperiențăîngestionareasituațiilor de violență. Pe lângăsuportultelefonic, disponibil nonstop la 0371 709 977, pefacembine.atlas.appsunt disponibilearticole destinate atât victimelor cât și celor care pot recunoaște și sesiza un context abuziv, ce detaliază subiectele: Ce poți face dacă ești victimă a violenței?, Cum te ajută legea?, Cum recunoști și ajuți o victimă?, Cum recunoști și ajuți un agresor?șiCum esteafectat un copil?

     

    Pe website, de asemenea, pot fi uploadate și povești ale victimelor, anonime sau semnate, tot pentru a susține și inspira alte femei să vorbească, să ceară ajutorul și să facă primii pași în afara situației abuzive în care se află.

     

    “Violența împotriva femeilor a fost printre primele noastre preocupări de când am început să Facem Bine cu pași mici, de la mesaje simple în online, până la acțiuni concrete și, cumva, tot ce am făcut ne-a condus spre campania asta. Cifrele sunt dure, printre noi sunt mai multe victime ale violenței decât ne imaginăm și sperăm ca Legea Brățărilor Electronice să aducă siguranța mult așteptată pentru victime, iar noi să le punem la dispoziție o resursă suplimentară și un strop de curaj să vorbească”, povestesc Claudia, Gretași Raluca, inițiatoareleFacem Bine.

     

    Pe lângăsprijinuloferit de ATLAS prin Helpline-ul dedicat, pentru ca acestproiect să devină realitate s-au mai implicat Dan Panaitescu (regie & concept grafic);Radu Pop, Radu Popoviciși Alexandru Minciună (animație); Orkid (muzică); Animation Worksheep; Emil Ciucur – Markstadt Studio (sunet); Raluca Benavides (voce).

     

    Despre Facem Bine

     

    Facem Bineeste o inițiativăceîșipropunesăinspire comunitateasăfacă un bine mic pentru un bine mare, transformândobiceiurinesănătoaseînunelebune, fiindmairesponsabili cu tot ce se întâmplăînjur, cu lumea, cu mediul. O inițiativă care vorbește cu multcurajdesprelucrurinevorbite, de la sănătateamintală la violențadomestică, despreeducațieșiimportanțaeiprinmesaje simple precum „Hai săpurtămcentura de siguranță” sau „Hai săavemgrijă la fake news!”. Este un hub de proiecte de bine, în care #aiabuni sunt „influencerii”, adicănoitoți.

     

    Despre ATLAS
    atlas.appeste o platformădigitală de sănătate și wellbeing, prezentă pe piața din România din anul 2016. Reunește peste 1000 de medici și specialiști verificați și licențiați în psihoterapie, telemedicină, nutriție, coaching, parenting și consiliere financiară, care oferă suport atât utilizatorilor privați, cât și celor din mediul corporate (prin intermediul parteneriatelor încheiate cu companii de top din domeniile Retail, Banking, IT, Telecomunicații) sau ONG-urilor (prin intermediul parteneriatelor sociale cu Asociația Magic și Asociația Little People România).


    Serviciile ATLAS sunt disponibile 24/7, de oriunde, oricând, pentru a le fi alături tuturor celor care au nevoie de ajutor specializat. Întrucât prevenția și educația pentru sănătate sunt parte importantă a misiunii ATLAS, pe
    atlas.app pot fi accesate instrumente gratuite de auto-evaluare (scale pentru depresie, calitatea vieții, anxietate, stres, burnout, bunăstare financiară), dar și conținut original, science based, scris de specialiștii ATLAS.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    8 + 0 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.