Fabrica mondială de referate e din nou în impas financiar…

  de Raluca Medeleanu | 29 aprilie 2015, 10:00 AM | Internaţional

  0

  Orice elev și student descurcăreț are un aliat care nu-l lasă niciodată la greu. E mereu acolo pentru el, să-l ajute, să-l inspire și, uneori, chiar să-i facă în totalitate temele de casă, referatele, licențele, iar asta indiferent de domeniu. Literatură, istorie, fizică cuantică, numește-l și e acolo, la un click distanță.

  Nu e nevoie să continuăm cu apropourile, e destul de evident despre ce aliat vorbim: enciclopedia Wikipedia. Care de mai bine de un deceniu e alături de noi, la bine și la greu… gratis. Dar gratuitatea asta nu e un lucru ușor de păstrat. Ținând cont de mărimea de stocare necesară pentru ditamai informațiile deținute de Wiki, fondatorii ei se confruntă cu greutățile strângerii de fonduri pentru a menține independența enciclopediei, iar din când în când cere sponsorizări.

  Zilele acestea Wikipedia se află, din nou, într-un impas financiar și se vede nevoită să apeleze la toți cititorii ei. Și când zicem toți, da, zicem chiar toți, până și cei români. Orice bănuț e binevenit, până și impunătoarea și intimidanta monedă românească, leul. Așa că, absolvenți români de pretutindeni, faceți un gest de recunoștință și să curgă leii…

  donatie wiki

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.