luni, 17 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Fabrica de chitare Gibson intră în faliment, dar va continua cu un nou plan de afaceri

  de - | 2 mai 2018, 2:45 PM | Monden

  0

  Compania Gibson şi-a declarat, marţi, falimentul, însă a prezentat un plan de continuitate care a primit acordul majorităţii creditorilor săi, scrie HotNews, citând News.ro.

  Dificultăţile financiare ale companiei au început în urmă cu mai multe luni şi Gibson se afla în faţa scadenţei unei datorii – care o obliga să restituie sau să refinanţeze, până la 1 august, 375 de milioane de dolari în acţiuni.

  Încercarea de a diversifica aria de produse – sisteme audio pentru publicul larg – prin filiala Gibson Innovations ar fi dus la această situaţie limită.

  Această strategie a fost demarată în 2014, odată cu achiziţionarea Koninklijke Philips, pentru 135 de milioane de dolari.

  Grupul a decis să renunţe la ea şi să se concentreze pe fabricarea de instrumente muzicale şi sisteme profesionale de sonorizare, potrivit unui comunicat emis marţi.

  Gibson Brands, compania-mamă a chitarelor Gibson, a ajuns la un acord de restructurare cu deţinătorii a 69% din totalul acţiunilor, care are termen limită 1 august şi va primi un credit de 135 de milioane de dolari.

  „Acest proces va fi practic invizibil clienţilor noştri, care vor putea beneficia în continuare de produsele şi servicii”, a spus Henry Juszkiewicz, preşedinte şi CEO al Gibson Brands.

  Compania, care produce între altele chitarele Les Paul, a fost fondată în 1902 şi acum îşi are sediul în Nashville.

  Între artiştii care au folosit şi folosesc chitarele Gibson se numără B.B. King, Keith Richards (The Rolling Stones), Jimmy Page (Led Zeppelin) şi Slash.

  Gibson Brands este şi proprietara pianelor Baldwin, create în 1862 şi folosite de importanţi creatori precum Igor Stravinsky, Leonard Bernstein, Ray Charles şi Dave Brubeck.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.